Gaziantep İle Sri Lanka Sabagaramuwa Eyaleti "kardeş Şehir" Oldu

Gaziantep - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Sri lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Sabagaramuwa Eyalet Başkanı Mahiepala Herath arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Güzelbey, makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne'nin daha önce de kenti ziyaret ettiğini anımsattı.

Ziyaret sırasında Gaziantep ve Sri Lanka arasında "kardeş şehir" konusunu konuştuklarını belirten Güzelbey, "O da bize çok önemli bir misafirimizi getirdi. Sayın Herath'ı. İlk defa bir eyalet başkanıyla 'kardeş şehir' protokolü imzalayacağız. Bu bizim için büyük bir onur. Ben özellikle sayın büyükelçiye çok teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Herath da tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, anlaşmanın aralarında sağlam temeller oluşturacağını ve ilişkileri ileriye götüreceğine inandığını söyledi.

Anlaşmasın başarılı olması için elinden gelen gayreti göstereceğini vurgulayan Herath, "Bu asil işbirliğini daha ileriye götüreceğime söz veriyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Wijeratne ise protokolün iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesin temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: AA