Akşemsettin Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri

Bolu - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz kendimizi, gücümüzü, kuvvetli ve zayıf noktalarımızı bilerek yol alırsak, o zaman elbetteki her alanda güçlü bir Türkiye, kudretli bir Türkiye olur" dedi.

Göynük ilçesinde düzenlenen Akşemsettin Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri'ne katılan Bozdağ, mehteran eşliğinde ilçe girişinden tören alanına kadar yürüdü ve vatandaşlarla sohbet etti.

Törende konuşan Bozdağ, tarihin ve medeniyetin en önemli kavşaklarında görev yapmış, çağ açıp çağ kapatan bir lideri, devlet adamını, komutanı, ilim insanını yetiştirmiş olan Akşemsettin Hazretleri'nin bulunduğu diyarda, onların torunları arasında bulunmanın kendisi için büyük bir şerek ve onur olduğunu söyledi.

"Bizim ihtiyacımız, büyük Türk milletini, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri noktalara taşıma noktasında yolumuzu açacak bu anlayışlardır" diyen Bozdağ, "Eğer bir gün ülkemizin her bir yanında insanları gördüğü zaman gayri ihtiyari ayağa kalkıp, önünü iliklediği, hürmette kusur etmediği, ilim irfan sahipleri, mana büyükleri çoğaldığı zaman, işte o zaman Türkiye daha güçlü olmanın başka bir yolunu bulmuş olacaktır" şeklinde konuştu.

Bozdağ, Fatih Sultan Mehmet'in Akşemsettin ile "Fatih" olduğunu, Osman Gazi'nin Şeyh Edebali ile "Osman Gazi" olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Bizi biz yapan bu değerleri korumamız, tanımamız, anlamamız ve gelecek nesillere anlatmamız milletimizin ve devletimizin bekası için son derece önemlidir. Biz kendimizi, gücümüzü, kuvvetli ve zayıf noktalarımızı bilerek yol alırsak, o zaman elbetteki her alanda güçlü bir Türkiye, kudretli bir Türkiye olur. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettiğinde gencecik bir insandı. Bugün gençlere yol vermek istemeyenler, onlara imkan tanımak istemeyenler, onların önü açılmak istendiğinde 'yahu bu da mı olur' diyenler iyi dönüp bakmalı, geriye dönüp bakmalı. Fatih, 21 yaşında bir çağı açıp bir çağı kapatan büyük bir zaferin altına imzasını atıyor. Onun için gençlere, insanımıza güveneceğiz, geleceği biz onlara emanet edeceğiz."

Bozdağ, Akşemsettin'in yolundan yürüdüklerini ifade ederek, "Onun gönderdiği ışığı kendi evlatlarımıza, kendi neslimize verme konusunda gayretin ve çabanın sahibiyiz. Allah bu ışıklar yandıkça, bu ışıklar Göynük'te, Bolu'da, İstanbul'da, Türkiyemizin dört bir yanında yandıkça, bu memlekete karanlıkların çökmesine asla izin vermez. Bu ülkenin sadece maddi orduları yok, mana orduları da var. Maddi orduları güçlü olduğu gibi mana ordularının da güçlü olması ülkemizin kudretine kudret, kuvvetine kuvvet katacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Bozdağ'a plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA