Ziraat Odası Başkanı Cörüt'ten 'Kayyum' Açıklaması

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Kayyuma devredilen Ordu Ziraat Odası ile odamızın hukuki bir bağlantısı bulunmamaktadır" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Cörüt'ten 'Kayyum' Açıklaması
"Ordu Ziraat Odası'na Kayyum atandı" şeklinde çıkan haberlere düzenlediği basın toplantısı ile açıklık getiren Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, “Benim başkanı bulunduğum Ordu Ziraat Odası’nın, eski Ordu Ziraat Odası’nın kapatılması ile ilgili olarak Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının Birlik Yönetim Kurulu’nun 9 Mayıs 2013 tarih ve 8 sayılı kararıyla yerine getirildiği ve bu kararın 14 Mayıs 2013 tarihinde Ordu Valiliğine bildirildiği, Ordu Valiliği’nin odamıza gönderdiği 23 Mayıs 2013 tarih ve 36780117-640-5191 sayılı bilgi yazısı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bahsi geçen yargı kararının uygulanması sonucu 7 Ocak 2013 tarihli Ziraat Odaları Birlik Yönetim Kurulu kararıyla kapatılan Ordu Ziraat Odası’nın kapatılmadan önceki hukuki statü ile açılmasına karar verilerek ilgili idare heyetinin göreve başlamasına dair idare heyeti üyelerine de durum tebliğ edildiği anlaşılmaktadır” diye konuştu

Cörüt, bu kararlar ile mevcut yönetimin tüzel kişiliğinin sona ermediğini ifade ederek, “Necat Avcı’ın genel temayül dediği kayyumun derhal gelerek oda yönetimini devralması yönündeki beyanatı ile mevcut odanın tüzel kişiliğinin sona erdiği yönündeki beyanatının gerçeği yansıtmadığı açıktır. Eski Ordu Ziraat Odası’nda yapılan soruşturma sonucunda Birlik Yönetim Kurulu kararlarına uymaları nedeniyle Birlik Yönetim Kurulu’nun 12 Aralık 2012 tarihli kararıyla Ordu Ziraat Odası Meclisi’nin görevine son verilerek yeni bir kayyum (idare heyeti) görevlendirilmiş ancak bu heyet o zaman odayı işgal eden Necat Avcı ve meclisi tarafından odaya alınmamış ve oda yetkililere teslim edilmemişti. Yapılan idari ve adli müracaatlara rağmen sonuç alınamayınca yetkileri bulunmayan kişilerin işgalinin devam etmesi ve hukuksuz olarak oda işlemlerine devam etmelerinin ileride sorunlara neden olmaması için zorunlu olarak 7 Ocak 2013 tarihli birlik yönetim kurulu kararıyla ordu ziraat odası kapatılarak Perşembe ziraat odasının faaliyet alanına alınmıştı” diye konuştu.

“Dün aynı kayyum heyetine görevi teslim etmeyenler bugün kayyum heyetini göreve davet etme yüzsüzlüğünde bulunmaktadırlar” diyen Cörüt, “Birlik tarafından mahkeme kararı ile eski Ziraat Odası’nın açılması ve 7 Ocak 2013 tarihinden önceki görevli kayyum heyetine görevlerine başlamaları yönünde tebligat yapıldığı anlaşılmaktadır. Eski odanın faaliyete geçmesi ve görevlendirilen kayyum heyetinin nerede ve ne zaman toplantı yapacakları veya ne tür bir karar alacakları bizim kurmuş olduğumuz ve başkanlığını yürüttüğüm Ordu Ziraat Odası’nı hiç ilgilendirmemektedir. Halen faaliyetine devam etmekte olan ve başkanlığını yürüttüğüm Ordu Ziraat Odası, Birlik Yönetim Kurulu’nun 20 Şubat 2013 tarih 2 sayılı kararıyla Ordu Ziraat Odası Kurulması yetkisi tarafıma verilmiş ve bu karar doğrultusunda Ordu İlçe Seçim Kurulu’ndan 9 Mart 2013 tarihinde gün alınarak genel kurul yapılarak tüzel kişiliğe haiz olmuş ve halen faaliyetine devam etmektedir. Birlik tarafından tekrar açılan eski Ziraat Odası ile ilgili olarak birlik tarafından bize gönderilen bir yazı olmadığı gibi odanın eski odaya atanan kayyum heyetine devredilerek tüzel kişiliğimizin sonlandırıldığı yönünde ne birlik yönetim kurulu kararı nede bize gönderilen bir yazı mevcut değildir Yargı Kararı sonucu açılan Ordu Ziraat Odası ayrı bir tüzel kişilik olup, odamızla bir ilgisi bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA