Gazeteci-yazar Mirza Turgut Eskişehir’de

Gazeteci-Yazar Mirza Turgut, ‘Rönesans, Aydınlanma ve Sosyal Demokrasi’ adlı 3. kitabının imza töreni için Eskişehir’de okurlarıyla buluştu.

Gazeteci-yazar Mirza Turgut Eskişehir’de
Halkın Yükselişi Partisi İl Başkanlığı’nın (HYP) daveti üzerine kente gelen Turgut, imza töreni öncesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen söyleşiye katıldı.

Turgut burada, Avrupa’da sosyal demokrasinin ortaya çıkışını anlattı. Ardından Türkiye’de yaşanan sosyal demokrasinin ortaya çıkışını aktaran Turgut, Türkiye’de sosyal demokrasinin sağlıklı yürümemesinin nedenlerini aktardı.

Turgut, Avrupa’da Rönesans hareketi gerçekleşmeden önce Anadolu’da Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Nasreddin Hoca gibi aydınların ürettiği bir aydınlanmanın olduğunu söyledi.

Anadolu aydınlanmasının Ahmed Yesevi ile birlikte başladığını kaydeden Turgut, “Günümüz solcuları ve sosyal demokratları Anadolu’nun kültürel kodlarına hep sırtlarını döndü. Sosyal demokrasi kendinden önceki tüm kültürel mirası hiçbir ötekileştirme yapmadan sahiplenmeliydi” dedi.

Söyleşinin ardından Turgut, okurlarıyla bir süre sohbet ederek kitabını imzaladı.
Kaynak: İHA