Bbp, Fransız Tatil Köyü'nün Yeniden Açılmasını İstiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Foça İlçe Başkanı Fahrettin Saç, 7 yıldır gayri faal durumda olan Foça Fransız Tatil Köyü‘nün en kısa zamanda ilçe turizmine yeniden kazandırılması gerektiğini belirterek, "Onlarca yıl Foça ve dolayısıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan, yöre halkımızın istihdam kapısı olan ilçemizin güzide tesisi, siyasi kısır döngüler nedeniyle maalesef atıl duruma düştü" dedi.

Bbp, Fransız Tatil Köyü'nün Yeniden Açılmasını İstiyor
1967 yılında açılan tesisin Türkiye'nin ilk tatil köyü olduğunu hatırlatarak, Emekli Sandığı mülkü olan tesisin Özelleştirme İdaresi'ne devir edilip, 2005 yılında da işletmeci firma Club Med tarafından tahliye edildiğini, ancak daha sonraki süreçte özelleştirmenin de bir türlü gerçekleştirilemediğini anlatan Başkan Saç, şöyle konuştu: "Tesisin yeniden turizme kazandırılmaması tamamen yerel ve genel iktidar arasında tecelli eden siyasi çekişmelerdir.Yüzlerce Foçalı vatandaşımıza iş kapısı olan, sadece ilçemiz değil bölge esnafımıza da büyük katkılar sağlayan bu tesisin hangi neden ile olursa olsun kapalı kalması, atıl duruma düşmesine seyirci kalınması, çözüm üretilmemesi ve Foça halkına; 'Belediye seçimlerinde bizi göreve getirseniz hemen açarız' ya da ' Bakın biz muhalefet partisinden olduğumuz için bu tesisi kapalı tutuyorlar' diye bahaneler üreterek, tesisin siyasi malzeme yapılması Foça'ya en büyük ihanettir."
"Mesele A ya da B partisinin değil, mesele Foça'nın meselesidir" diyerek Foça halkına çağrıda bulunan Başkan Saç, "Sanırım, TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler ilçemizin turizmdeki lokomotifi olan tesisin yıllardır kapalı kalmasından hiç rahatsız değiller. Yerel yönetiminde bu konuda olağan üstü bir çabası yok. Maalesef bu konuya Foça halkımız da duyarsız kaldı diyebiliriz. Foçalılar, bir Bergama ilçesinin Ovacık köylüsü kadar bile olamadı. Bir kaç defa basın yolu ile tepki gösterildi. Ancak kimse ardını takip etmedi. Kamuoyu oluşturmak adına ne yerel yönetim ne de sivil toplum örgütleri nede basın, bu konuda ciddi çalışmalar da bulunmadı.Bu anlamda belirtmek isterim ki; biz BBP Foça İlçe Teşkilatı olarak bu konuyu yakinen takip edip,sorunun çözüme ulaşması noktasında ne gerekiyorsa yapacağız.Bu noktada Foça halkımızdan bize destek olmalarını istiyor ve ilçemizde teşkilatı bulunan tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını bir masada buluşup gerekirse Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde hep birlikte eylem yaparak, sesimizi tüm Türkiye'ye duyurmaya davet ediyoruz" diye konuştu
Kaynak: İHA