Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına, Metin Feyzioğlu Seçildi.

Muğla - Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyeleri, Bodrum'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Grup Başkanvekili Avni Özgürel ve heyet üyeleri Baskın Oran, Fadime Öztürk, Hasan Karakaya, Fuat Keyman ve Gümbet İsis, kentteki bir otelde basın mensuplarıyla görüştü.

Özgürel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2 aydır Ege bölgesinin tüm illerini gezdiklerini, son toplantıyı Muğla'da yaptıklarını söyledi.

Hükümetin 11 yıl civarında bir süredir iktidarda olduğunu hatırlatan Özgürel, "Son 5 yıldır fiilen muktedir görülen AK Parti yönetimine denk gelmiş olması, projenin bir iktidar partisi projesi olmasının ötesinde devlet projesi olduğunu görmemize imkan veriyor. Demokrasiyi sadece tek bir partinin talebi ya da siyasi hedefi olarak işaretlemek haksızlık olur. Bugün baktığımızda bütün partilerin cumhuriyetin 100'üncü yılına dönük 2023 hedeflemeleri var. Türkiye'nin demokratikleşme projesi, cumhuriyetin bize getirdiği tablodur" dedi.

Türkiye'nin önündeki en büyük engelin terör ve şiddet olduğunu vurgulayan Özgürel, şiddetin ortadan kaldırılabilmesi amacıyla bir girişimin başlatıldığını, böylece demokratikleşme projesinin önündeki engelin kaldırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Türkiye'nin tarihinin önemli bir dönemeç noktasında demokrasi projesini hayata geçirme kararı ile yola çıkıldığına işaret eden Özgürel, "Terör öncelikle ortadan kaldırılacak. Demokratikleşme arzusunun önündeki şart bu. Süreç bu niyetle başladı.

Şu ana kadar iyi gidiyor. 5 aydır PKK terörü dolayısıyla şehit cenazesi gelmiyor çok şükür. İnşallah böyle devam edecek. İlerledikçe insanların sürece olan güveni artıyor" diye konuştu.

.

Akil insanlar Heyeti'nin Türkiye'nin dört bir yanında görüşleri dinleyerek çalışma yaptığını anlatan Özgürel, şöyle devam etti:

"Kimi basın organlarında 'hükümet yanlısı' olarak değerlendirilse de bu insanların ortak tek noktası sürecin kaçınılmaz ve Türkiye'nin demokratikleşmesinin vazgeçilmez koşulu olduğuna inanmalarıdır. Ege'de gezdiğimiz il ve ilçelerin tamamında görüştüğümüz her kademedeki insanların, Türkiye'de huzur ile ortak hedefe yürümenin temennisi içinde olduklarını gördük."

Özgürel'in konuşmasının ardından grup üyeleri, gazetecilerin görüş ve önerilerini dinledi.

Kaynak: AA