Sanko’nun Eğitime Katkısı Takdir Beratıyla Ödüllendirildi
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantepli hayırseverlerin milli eğitime büyük destek verdiğini belirterek, “Gaziantep kadar okul yaptıran hiçbir il yok” dedi.

Gaziantep’e yapılan yardımlardan dolayı hem Milli Eğitim Bakanı ve milli eğitim camiasına hem de hayırseverlere teşekkür eden Konukoğlu, "Samimi söylüyorum, Gaziantep kadar okul yaptıran hiçbir il yok" dedi.
Hayır işleri yapmanın önemini vurgulayan Konukoğlu, Gaziantepli insanların yaptıkları hayır işyeriyle ‘amel defterini’ açık tutmayı öğrendiğini belirtti.
Yapılan hayır ve zekat işlerini ‘öbür dünyaya EFT yapmak’ sözleriyle değerlendiren Abdulkadir Konukoğlu, "Yediğiniz, içtiğiniz, gezdiğiniz tozduğunuz her şey unutulur. Ama bir okul, bir yurt, bir cami buraların amel defteri hiçbir zaman kapanmaz. Bu Gaziantep sevgisinden ileri geliyor. Sizleri, EFT yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Hayırseverlere ödüllerini veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da özellikle eğitim kurumları yaptıran hayırseverlerin amel defterinin hiçbir zaman kapanmadığını kaydederek, “Her sabah okullarda çocuklar defterlerini açtığı zaman, bir harf yazdıklarında, o hayırseverlerin defterlerine binlerce harf birden yazılıyor. O yüzden sizleri tebrik ediyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diyerek hayırseverlere teşekkür etti.
Bakan Avcı, daha sonra ‘Bir Okul 1000 Gelecek’ kampanyası kapsamında, Sanko Holding tarafından İslahiye ilçesinde 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırılacak olmasından dolayı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na Takdir Beratını sundu.
Gaziantep Valisi Erdal Ata’da ‘Bir Okul 1000 Gelecek’ kampanyasına anaokulu yaptırarak destek veren Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu’na Takdir Beratını verdi. Eğitime destek sağlayan diğer hayırseverlere de ödüllerinin dağıtıldığı törene, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
