Bu Okulda Öğrenciler İpek Böceğinden Koza Üretiyor

Bursa'da unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek bir devlet okulunda canlandırılıyor.

Bu Okulda Öğrenciler İpek Böceğinden Koza Üretiyor
Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu öğrencileri, ipeğin ve kozanın değerini yeniden canlandırmak için okulda ipek böceğinden koza üretmeye başladı.

Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu Müdür Vekili Asuman Kaba, öğrencilerle gerçekleştirdikleri projeyle Bursa ipeğinin değerini gelecek nesillere taşımak istediklerini söyledi.

Bursa'daki Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu, Koza Birlik ve Tarım Müdürlüğü'nün proje desteği ile koza üretimine başladı.

Bursa ile ünlenen ipeğin, nasıl üretildiğini öğrencilerine uygulamalı olarak anlatmak isteyen okul öğretmenleri, kendilerine gönderilen ipek böceklerini öğrenciler ile yetiştirmeye başladı.

Uyguladıkları proje ile ipeğin değerini gelecek nesillere taşımak istediklerinin altını çizen Şehit Doğan Sevinç Ortaokul Müdür Vekili Asuman Kaba, öğrencilerin ilgi odağı olan koza üretimini, her sene tekrarlamak istediklerini açıkladı.

Bursa Valiliği'nin 2013 yılını ipek yılı olarak seçmesi nedeniyle böyle bir projeye ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Kaba, ipek böceklerini besleyen öğrenciler arasındaki dayanışmanın da arttığına dikkat çekti.

Öğretmenlerinin desteği ile ipek böceğinden koza üretimine 1 ay önce başladıklarını ifade eden 5'inci sınıf öğrencisi Sude Sarıuşak, bu uygulamanın kendilerine çok şey kattığını söyledi.

Kaynak: İHA