Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gönüllüsü Bisikletçi Başkaptan, Muğla'ya Ulaştı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle 24 ili kapsayan "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre İçin Türkiye Turu"na çıkan bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, Muğla'ya ulaştı.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın'ın ardından Muğla'ya gelen Başkaptan, Yeşilay Cemiyeti Muğla Temsilcisi Muhittin Turgut ile Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkaptan, proje kapsamında Türkiye'yi gezdiğini, gittiği illerde vatandaşların yoğun ilgisinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İllerde, sporun önemini ve madde bağımlılığına karşı alınması gereken önlemleri anlattığını ifade eden Başkaptan, "Ben sağlık elçisiyim. Bu turla, sporun zihinsel ve fiziksel bir aktivite olduğunu anlatmak; tüm zararlı alışkanlıklardan, spor aktiviteleriyle ilgilenerek uzak durulacağını vurgulamayı amaçlıyorum. Bu doğrultuda ülkemizde bisiklet yollarının arttırılmasını istiyorum" dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, insan sağlığı ve çevre için bisiklet sporunun önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretin ardından Vali Vekili Salih Gürhan, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu ve daire müdürleri, Başkaptan'ı Valilik binası önünden uğurladı.

Tur, 3 Temmuz'da İstanbul'da sona erecek.
Kaynak: AA