Kocaoğlu’nun Diyarbakır ziyareti CHP’yi karıştırdı

Gazeteci Metin Özkan, Diyarbakır ziyareti nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun disiplin cezası alabileceğini söyledi.

Kocaoğlu’nun Diyarbakır ziyareti CHP’yi karıştırdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 ay sonra beraberindeki 190 kişilik heyet ile Diyarbakır'a iade-i ziyarette bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente giden Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüştü. İki şehir halkının birbirlerini daha iyi tanıması ve önyargıların yıkılması için düzenlenen program CHP'de ise yeni bir kriz yarattı.

ULUSALCILAR GÖRÜŞMEDEN RAHATSIZ

Bir televizyon programına katılarak CHP içindeki krizin perde arkasını anlatan gazeteci Metin Özkan, dikkat çekici kulis bilgileri paylaştı.CHP'deki ulusalcı ve milliyetçi kanadın bu geziden rahatsız olduğunu belirten Özkan, ulusalcıların bu görüşmeyi çözüm sürecine değil Öcalan'a destek olarak algıladığını söyledi.

KOCAOĞLU'NA DİSİPLİN CEZASI
CHP İzmir teşkilatının yanı sıra CHP içindeki bazı vekillerin de bu görüşmeden duyduğu rahatsızlıkları genel merkeze ilettiklerini kaydeden Özkan,'Bugün itibariyle ise CHP'de İzmir Belediye Başkanı'na bir ikaz belki de disiplin cezasının geleceği ile ilgili söylentiler var. CHP içindeki ulusalcı kanadın bu tarz bir talep içinde olduğunu biliyoruz.'dedi. Yeni anayasa sürecine de değinen Özkan, CHP içindeki fikir ayrılıklarının artabilceğine dikkat çekti.