Ödemiş’te Mandıra Çalışanlarına Buhar Kazanı Yakma Kursu

Ödemiş’te süt işletmelerinin elemanları için İzmir Makine Mühendisleri Odası ile Ödemiş Ticaret Odası işbirliğinde Buhar Kazanı Yakma Kursu düzenleniyor.

Ödemiş’te Mandıra Çalışanlarına Buhar Kazanı Yakma Kursu
Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonu'nda çalışmaları iki gündür devam eden kursa, Makine Mühendisleri Odası'ndan bağlı makine mühendisi Ahmet Fehmi Dağgeçen eğitimci olarak katılıyor. Kurs çalışmalarının bugün tamamlanacağı bildirildi.

Ödemiş’te faaliyet gösteren Arapoğlu Süt Ürünleri, Görgen Süt Ltd.Şti., Gür Süt, Gölcük Süt Ürünleri, Lütfi Çınar Mandırası, Yallıoğlu Tarım Ürünleri, Alkış Mandıra, Binnur Süt Mamülleri, Nilsan Süt Mamülleri, Halıcı Süt Ürünleri, Ödemişli Ada Kardeşler, Halıcıoğlu Süt Ürünleri, Zeybek Süt Ürünleri firmalarından yaklaşık 25 çalışanın katıldığı kurs programında, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Kurs hakkında bilgi veren Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, “Mandıralarda buhar kazanlarını eğitimsiz ve ehil olmayan kişilerce kullanılması sonucu istenmeyen kazalar meydana gelebilmekte ve bu kazaların sonuçları da elim olmaktadır. Düzenlenen bu kursta buhar kazanının doğru kullanımı, kazanın ve kazan elemanlarının temizlenmesi ve bakımı ile kazana zarar veren kireçli suyun yumuşatma teknikleri ile ilgili eğitimden geçen kursiyerler sertifikalarını aldıktan sonra Bakanlığın denetimlerinde şart koştuğu koşulları da yerine getirmiş olacaklar. Bütün kursiyerlerimize başarıla diliyorum. Firmalara da hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kursa katılan 25 kursiyer bugün yazılı sınava tabi tutulacak, 70 puan ve üzeri not alan kursiyerler başarılı sayılacak ve sertifikalarını alacak.
Kaynak: İHA