Yapılan İhaleyle Projeyi Yürütecek Firmalar Belirlendi

Bingöl'de, "Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmalarını yürütecek firmalar yapılan ihaleyle belirlendi.

Belediyesinden yapılan açıklamada, 13-14 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilen ihale sonucu, İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabını 74 milyon 348 bin lira bedelle Kayasan Yapı Yenifidan İnşaat ile Dibay İnşaat İş ortaklığının kazandığı, projenin 2. etabını ise 56 milyon 700 bin lira bedelle Erhan Özhan ile Erme İnşaat ortaklığının kazandığı bildirildi.

Kesinleşen ihale kararının ihaleye katılan tüm firmalara tebliğ edildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Projenin muhtevasında bin 376 konut, 16 bin 300 metre kare inşaat alanına sahip Bingöl Belediyesi hizmet binası mevcut. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil yeni terminal binası TOKİ Et Balık Kurumu'nun karşısındaki Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisi alınan 34 dönümlük araziye yapılacak. Kara yollarının idari birim ve lojmanlarını temel yapı kooperatiflerinin altındaki kara yolları arazisine TOKİ Bingöl Belediyesi adına kara yollarına yapacak. Kara yollarının diğer birimleri de Solhan yolu üzerinde bulunan kara yolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ Bingöl Belediyesi adına kara yollarına yapacak.

Yapılacak site içerisinde cami ve sosyal tesis de yer alacak. Bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şu anda mevcut bulunan terminal alanı yapılacak tesislere karşılık TOKİ'ye verilecek. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün modern sitesi ve yaşam merkezi yer alacak."

Muhabir: Naim Boşkut / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA