Şanlıurfa’ya 100 Mobese Kamerası Daha Geliyor!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamada ortaya çıkan mobese skandalının ardından Şanlıurfa’ya 100 mobese kayıt cihazı takılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa’ya 100 Mobese Kamerası Daha Geliyor!
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamanın ardından yaşanan Mobese skandalının ardından Suriye sınıra sıfır noktada bulunan Şanlıurfa’da önlemler şimdi alınmaya başlandı.

2007 yılında kent merkezinde 54 tane yapılan Mmobese kameraları bir süre teknik arızalardan dolayı çalışmadıktan sonra İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun göreve gelmesiyle yeniden onarılarak kullanılmaya başlandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre Şanlıurfa’da kent merkezinde 54 mobese kamera bulunuyor. Bu yıl içerisinde de 20 ayrı noktada 90-100 civarında mobese kamerası takılacak.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünün kamera sistemleri, tünel radar sistemleri ve plaka tarama sitemleri gibi unsurları içinde bulunduran EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kapsamında ise projeye destek gelirse önümüzdeki yıllarda 110 ayrı noktaya 300 mobese kamera projesi de bulunuyor. Bu proje kapsamında destek ve maddi gelir sağlanırsa mobese kamera binasının da kurulacağı öğrenildi. Alınan istatistiklere göre 19 Mayıs 2013 tarihine kadar 30 bin 525 adet trafik ceza yazılmış ve mobese kameraları büyük ölçüde trafiğin rahatlamasına sebep oldu.
Kaynak: İHA