Los Angeles'ta Yenimahalle Rüzgarı

2007'den beri her iki yılda bir düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleşti.

Los Angeles'ta Yenimahalle Rüzgarı
Amerikalıların, Anadolu’da kurulan 14 medeniyeti 14 kapıdan geçerek tanıma fırsatı bulduğu ve yaklaşık 55 bin Amerikalının ziyaret ettiği festivale, Yenimahalle Belediyesi de katıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nin 46 kişilik bir ekiple çıkarma yaptığı festivale, 26 kişilik TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ve YENİMEK kursiyerlerinin el ürünlerinin sergilendiği stant damgasını vurdu.
Festivale Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Başar Bal, meclis üyeleri ve 4 YENİMEK eğitmeni de katıldı.

YENİMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan 2 bin ürün, 40 metrekarelik stantta sergilendi. Amerikalıların ve Amerika’da yaşayan Türklerin yoğun ilgi gösterdiği stanttaki ürünler, iki gün içinde tüketildi. TUBİL Halk Dansları topluluğunun Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait oyunları ise izleyenleri büyüledi. Özellikle Ege Yöresi’ne ait zeybek oyunları Amerikalılardan büyük ilgi gördü.

Festivalin açılışında konuşan Yenimahalle Belediyesi Meclis Üyesi Şenol Balaban, ABD’de Türk Kültürü’nü tanıtan böyle bir festivale katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balaban, “Türk Milleti asırlarca uzun yıllar tarih ve medeniyet sahnesinde iz bırakmış bir millettir. ABD’de bu medeniyetlerimizi ve tarihimizi sergilemek gurur verici bir olaydır. Yenimahalle Belediyesi olarak bu gurura ortak olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Pasifica Enstitüsü tarafından düzenlenen festival, Los Angeles sanat takviminde Mayıs ayının en görkemli etkinliği olarak tanıtılıyor. Bu yılki teması 'Anadolu'yu keşfedelim' olarak belirlenen festival için Türkiye'den 30 konteyner ile yüzlerce ton tanıtım malzemesi getirildi.

Anadolu'daki medeniyet ve tarihi anlatmak için Truva Atı, Nemrut kalıntıları, 3. Ahmet Çeşmesi, Mevlana Türbesi, Kız Kulesi, Akdamar Adası, Kapalı Çarşı, Efes, Meryem Ana Evi ve Anıtkabir gibi tanınmış binaların devasa maketleri yapıldı.
Kaynak: İHA