Kalp Krizi Geçirdiğini Fark Etmeyen Emekli Öğretmen Ölümden Döndü

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan ve geçirdiği kalp krizini fark etmeyen 72 yaşındaki emekli felsefe öğretmeni Mehmet Kabasakal, muayene için müracaat ettiği Universal Hastanesi’nde ölümden döndü.

Kalp Krizi Geçirdiğini Fark Etmeyen Emekli Öğretmen Ölümden Döndü
Edinilen bilgiye göre; Kuşadası’nda yaşayan 72 yaşındaki Emekli Felsefe Öğretmeni Mehmet Kabasakal’ın sol kolunda ve göğsünde ağrı başladı.

Ağrısı giderek artan ve nefes almada güçlük çeken emekli öğretmen, Universal Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Acil serviste kalp krizi geçirdiği anlaşılan ve ileri derecede kalp yetmezliği saptanan Kabasakal, acil olarak anjiyografiye alındı. Solunumu ve kalbi durmak üzere olan Mehmet Kabasakal’ın tıkanmış olan kalp damarı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aydın Çeliker ve ekibi tarafından yapılan acil balon ve stent uygulaması ile açıldı.

Yoğun bakımda kendine gelen Kabasakal, kendisini hayata döndüren başta Kardiyoloji uzmanı Dr. Aydın Çeliker olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Direktörü ve Başhekimi Op. Dr. Barış Gürcü, hastane olarak Kuşadası Halkı’na kaliteli sağlık hizmeti vermek amacında olduklarını belirterek “Olası bir kalp krizi vakasında saatler hatta dakikalar çok kıymetli. Kuşadalıların ve ilçemize gelen konuklarımızın kalple ilgili herhangi bir sıkıntıda bilmeleri gereken zaman kaybetmemeleridir. Kardiyolojide 24 saat acil koroner girişim yapılabilen bir hastaneye sahibiz. Bu yüzden Kuşadası’nda kalple ilgili bir şüphe durumunda zaman kaybetmeden hastanemize gelmelerini öneriyoruz. Yaz sezonunda nüfusu 700 binleri bulan Kuşadası’nda kurum olarak her türlü tedbiri aldık” diye konuştu.

Kaynak: İHA