Samsun’da “kauntum Koçluğu” Semineri

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklaşa 2019 Eğitim Vizyonu kapsamında “Kuantum Koçluğu Semineri” düzenledi.

Samsun’da “kauntum Koçluğu” Semineri
Canik Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlenen seminere İlkadım, Canik, Atakum, Tekkeköy ve Asarcık ilçelerinde görev yapan rehber öğretmenler ve sınıf rehber öğretmenleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Samsun RAM Müdürü Alicengiz Ciğerci, “Yıl içerisinde rehber öğretmenlere yönelik çok sayıda seminer ve eğitim verildi.

Kuantum Koçluğu semineriyle İstanbul Aydın Üniversitesi ile eğitim ortaklığı yapıyoruz ve rehber öğretmenler 2019 Eğitim Vizyonu kapsamında eğitim yenileme çalışmalarının devam edecektir. Eğitimde süreklilik önemlidir. Eğitimciler kendilerini sürekli yenilemeli ve bunu da eğitim öğretime yansıtmalıdır. Bunun sonucunda öğrenci başarısını arttırmak ve öğrencileri hedeflerine ulaştırmak için rehberlik hizmetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bu nedenle eğitim çalışmalarımızı ileriki yıllarda da sürdüreceğiz” dedi.

Rehber öğretmenlerinin eğitimlerinin çok önemli olduğunu belirten Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, “Rehber öğretmenler okulların işleyişlerinde lider role sahiptir. İlçemiz üniversiteye öğrenci yerleştirme konusunda Samsun ikincisidir. Daha fazla çalışma yaparak Anadolu ve Fen Liselerine de öğrenci yerleştirme konusunda Samsun ilçeleri arasında üst sıralara çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer ve Eğitim Uzmanı Mehmet Ekinci katılımcılara değersizlik, başaramama korkusu, aşağılanma korkusu, öz güven kaybı, kaybetme korkusu, haksızlık ve suçlanma korkusu konularını anlatarak, “Sınav kaygısı aileler tarafından öğretilmekte ve doğuştan gelmemektedir. Öğrencinin sınavlarda başarısız olmasının, başarısız bir insan olduğu anlamına gelmez. Ailelerin çocuklarını gözlerinin içine bakarak dinlemeleri çok önemlidir. Bu insan ilişkilerinde belirleyici rol oynar. Duyguların basamaklarını oluşturma, gelecek planlama ve hedef kartı oluşturmanın öğrenciler için hedef seçiminde çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA