Köydes Ödenekleri Tahsisat Komisyonu Toplandı

Trabzon'da, Köy Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında KÖYDES Ödenekleri Tahsisat Komisyonu toplantısı yapıldı.

Vali Recep Kızılcık başkanlığında Valilik A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, kaymakamlar ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Vali Kızılcık, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve Maliye Bakanlığı'nın ödeneğiyle kırsalda yeni bir hamle yapacaklarını belirterek, "İçişleri Bakanlığından bize gelen bilgiye göre ilimize 15 milyon 721 bin liralık ödeneğin, köy yolları ve içme sularında kullanılmak üzere ayrıldı. Bu ödeneğin kullanılması için yaptığımız bu toplantıyla son program ve net listenin 10 Mayıs'a kadar Bakanlığa bildirilmesi istendi. Sizler, ilçelerinizde yaptığınız tespitler sonucu bu ödeneğin tahsisatıyla ilgili teklifleri hazırladınız. Bugün bunları görüşüp listeyi netleştireceğiz" dedi.

Geçen yıldan kalan 5 milyon lira civarında bir ödenek olduğunu da kaydeden Vali Kızılcık, "Bunun tahsisatı çalışmasını yaptık. Böylece hem Köylere Hizmet Götürme Birlikleri marifetiyle yürüteceğimiz KÖYDES projesi hem de Maliye Bakanlığı'ndan gelen 5 milyon liranın harcanması yoluyla kırsalda yeni bir hamle başlatıp bu heyecanla 2013 yılında vatandaşımızın ihtiyacını karşılamış olacağız" diye konuştu.
Kaynak: AA