Ambulans Helikopterin Rüzgarı Yaşlı Şahsı Hastanelik Etti

Fethiye Devlet Hastanesi pistinden yeni doğmuş bir bebeği Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürmek üzere piste iniş yapan Ambulans Helikopterin oluşturduğu rüzgar yaşlı bir şahsı hastanelik etti.

Ambulans Helikopterin Rüzgarı Yaşlı Şahsı Hastanelik Etti
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde Volkan Aytan’ın eşinin 28 haftalık olarak dünyaya getirdiği, kız bebek solunum yetmezliği ve prematüre olması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Antalya’dan havalanan ambulans helikopter, Fethiye Devlet Hastanesi pistine inerken aynı hastaneye tansiyon ölçtürmek için gelen Fehmi Hekimci (68) helikopterin oluşturduğu rüzgar nedeniyle biranda kendini yerde buldu. Helikopterin rüzgarı bisikletleri uçururken, vatandaşlarda kendilerini korumak için sağa sola koştular. İşte bu sırada Fehmi Hekimci kendini yer de bulunca hastane ilgilileri sedye ile yardımına gittiler. Hastane giriş kapısı yakınında yere düşen bir kolu olmayan Fehmi Hekimci acil serviste yapılan, ilk müdahalenin ardından müşahade altına alındı. Bu sırada ambulansta bekleyen yeni doğmuş kız bebek helikopter görevlisi tarafından ambulans helikoptere alınarak Antalya’ya yola çıktı.

Fehmi Hekimci, hastaneye tansiyon ölçtürmeye geldiğini söyleyerek “Helikopterin rüzgarının olacağını biliyordum. Bir kolum olmadığı için, diğer kolumla yanımdaki kişinin kolunu tutmaya çalıştım. İşte o anda kendimi yer de buldum. Şimdi iyiyim” dedi.

Kaynak: İHA