MHP’li Yeniçeri’den “Çözüm Sürecinde Milli Egemenlik” Konferansı

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Niğde’de “Çözüm sürecinde milli egemenlik” adlı konferansı verdi.

MHP’li Yeniçeri’den “Çözüm Sürecinde Milli Egemenlik” Konferansı
MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er’in davetlisi olarak geldiği Niğde’de bir dizi görüşme ve ziyaretlerden sonra Seel Düğün Salonu’nda “Çözüm sürecinde milli egemenlik” adlı konferansı verdi. İl ve ilçe teşkilatlarıyla, 400 aşkın davetlinin katıldığı konferans öncesi MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er kısa bir konuşma yaparak, gelinen siyasi süreci ve partisinin faaliyetlerini aktardı.

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, 2 saati aşkın süren konuşmasını kendisi için ayrılan masada değil, kürsüde ayakta yapması dikkat çekti. Prof. Yeniçeri, konuşmasında KCK’nın kurulmasından, Oslo ve İmralı süreçlerinden ve en sonunda çözüm süreci olarak adlandırılan günümüz politikasını sert bir dille eleştirdi.

Yeniçeri, “2007 yılında Oslo görüşmeleri yapılıyor. Ve burada bizim kendi istihbaratımız, PKK’lılara biz size fazla özgürlük alanı tanıdık diyor, KCK sürecine atıfta bulunarak. İyi de KCK ne zaman kuruldu, anayasasını kim yazdı. 2005 yılında bölücübaşı Apo yazmıştır. Üstelik istihbaratın ve devletin bir sinek bile uçmasını izin bile vermediği İmralı’da. Şimdi soruyorum KCK’yı kim kurmuştur, örgütlenmesine kim göz yummuştur? Oslo sürecinde ortaya çıkan görüşme tutanaklarının incelediğinde, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade ederek, hükümet gaflet içindedir” dedi.

Son dönemde yaşanan Türklük ve milliyetçilik tartışmalarını sert bir üslupla değerlendiren Prof. Yeniçeri, “Türkiye Cumhuriyeti 1299’da kurulan Osmanlı devletidir, Osmanlı devleti ise 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyetidir. Bu eksende bin yıldır, Türk olan bir devletin, milliyetçilik tartışmasına girmesi gariptir. Birileri aldıkları talimatları uygularken, bu devletin altına dinamit koymaktadır” dedi.

2 saati aşkın süren konferans sonrası MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ’ye plaket takdim etti. Daha sonra Prof. Yeniçeri, İl Başkanı Hakan Er ile ilçe başkanları hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konferans sonrası Niğdeli dinleyiciler, Yeniçeri ile sohbet etmek için yoğun çaba sarf ettiler.
Kaynak: İHA