Çelenk: Devlet İlk Defa Halkın Bir Süreçle İlgili Fikrini Soruyor

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Sekreteri Tarık Çelenk, çözüm sürecine ilişkin, "Devlet ilk defa halkın bir süreçle ilgili fikrini soruyor, düşüncelerine başvuruyor" dedi.

Çelenk ile grup üyelerinden Muhsin Kızılkaya, Elmalı ilçesine bağlı Akçaeniş ve Tekke köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Akçaeniş'te köylülerle sohbet eden Çelenk, sürecin geleceğini belirlemek amacıyla halkın düşüncelerini dinlediklerini söyledi.

Heyet gruplarının, bir köprü görevi ifa ettiğini dile getiren Çelenk, "Devlet ilk defa halkın bir süreçle ilgili fikrini soruyor, düşüncelerine başvuruyor. Sizden aldığımız görüşleri devletimizle paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Çelenk, 90 günden fazla bir süredir şehit cenazesi gelmediğine dikkati çekerek, bunun sevindirici olduğunu dile getirdi.

Köy Muhtarı Şener Sarıçiftçi de kendilerinin Alevi olduğunu belirterek, bu süreci canı gönülden desteklediklerini bildirdi.

Vali yardımcılığından emekliye ayrıldığı için Güneydoğu bölgesinde yaşanan sorunları bildiğini anlatan Sarıçiftçi, "Dağda 5 bin kişi savaşıyor ancak 5 milyon kişi bunun acısını çekiyor. Dağda savaşanlarla acı çekenlerin hiçbir alakası yok. Biz oradaki Kürt kardeşlerimizin sorunları çözülsün istiyoruz" diye konuştu.

Çelenk ile Kızılkaya, daha sonra Tekke köyüne giderek, Abdal Musa Türbesi'ni ziyaret etti ve köylülerin, süreçle ilgili sorularını yanıtladı.

Kızılkaya, bir vatandaşın, heyet üyelerine yüklü miktarda paralar verildiği iddiasını hatırlatması üzerine, bunun doğru olmadığını belirterek, "Bir kişi, bu iş için devletten para aldığımı ispat etsin ben de bu parayı cemevine bağışlayacağım" görüşünü bildirdi.

Köylülerden Hüseyin Eriş, heyet üyelerini misafir olarak kabul ettiklerini ve kendilerinin de barıştan yana olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA