Bombalı Saldırıların Yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bombalı saldırıların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çelenk sunma töreniyle kutlandı.

İlk patlamanın meydana geldiği belediye binası önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Orhan Turan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Turan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bugün geçmişten daha çok birlik ve beraberliği ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yaktığı kurtuluş meşalesini gençlere bıraktığını bildiren Turan, "Bugün bu meşale sizlerin elinde. Gençlerimizin Atatürk'ün gösterdiği, işaret ettiği yolda ilerleyeceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Turan, ilçede yaşanan bombalı saldırılara da dikkati çekerek, "Saldırılarda çok sayıda kişi şehit oldu. Terörü tekrar lanetliyorum, hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sporcular Kaymakam Yusuf Güler'e Türk bayrağını öperek teslim etti.

Törene Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz, Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan ve öğrenciler katıldı.

Bayram kutlamaları programında planlanan halk oyunları gösterileri, gençlik yürüyüşü ve etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül töreni ise ilçedeki bombalı saldırılar nedeniyle yapılmadı.

Muhabir: Volkan Kaşik-Cem Genco

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA