Vali Özcan, Milletvekili Filiz İle Lastik Fabrikası İnceledi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Tüney bölgesine kurulacak Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Türk-Japon ortaklığı ile kurulacak lastik fabrikasında en az 2 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Vali Özcan, Milletvekili Filiz İle Lastik Fabrikası İnceledi
Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Japon firması Sumitomo Rubber Industries firması Çankırı Fabrika sorumlusu Norifumi Fujimoto, Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ile Yakınkent OSB'de incelemelerde bulundu.

Özcan, bölgeye kurulacak olan Japon ortaklı lastik fabrikasına yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapılacağını ifade ederek, fabrikanın 2015 yılında üretime başlayacağını kaydetti.

Kurulacak sanayi alanına yatırım yapacak yeni yatırımcıların sorun yaşamaması için gerekli altyapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Özcan, amaçlarının Çankırı ekonomisini kalkındırmak olduğunu belirterek, "Bölge yeni yatırımcıların gözdesi olacak. İlk yatırımcımız olan lastik fabrikası tam kapasite çalışmaya başladığında, en az 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Alamızdaki alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Alandaki yer tahsisleri de Ağustos ayında başlayacak" diye konuştu.

Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ise bölgenin yatırım için oldukça önemli bir yer olduğunu dile getirerek, "Hem ulaşım hem de bulunduğu yer açısından burası güzel bir yerde" diye konuştu.

Japon Sumitomo Rubber Industries firması Sorumlusu Norifumi Fujimoto da altyapı çalışmalarından memnun olduklarını vurguladı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise bölgenin Çankırı için bir sanayi ve cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

OSB'nin kurulumdan bu yana uzun uğraşlar verdiklerini anlatan Filiz, "Allah'a şükürler olsun ki, hayal denilen projeyi hayata geçirdik. Projenin uzun soluklu olması ve ölmemesi için her türlü önlemi alıyoruz. Altyapı ve ulaşım alanındaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Allah'ın izni ile bu alanı tam kapasite ile faaliyete geçirdiğimizde Çankırı İç Anadolu'nun yıldızı haline gelecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA