Urla Yaşam’ın Bahçesi Atatürk Büstü İle Şereflendi

Ege Ordu Komutanlığı desteğiyle, SEV Vakfı tarafından yaptırılan çevre düzenlemesi ve Darüşşafaka cemiyeti tarafından gerçekleştirilen Atatürk Büstü ve Urla Yaşam’da yer alan Halim Erker Kütüphanesi’nin açılış töreni gerçekleşti.

Urla Yaşam’ın Bahçesi Atatürk Büstü İle Şereflendi
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, SEV Vakfı Kurucu üyeleri, Darüşşafaka ve Urla Yaşam sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreni, SEV Vakfı Başkanı Halim Erker’in konuşmasıyla başladı.

Erker konuşmasında, “98 yaşında bir adam olarak sizlere hitap etmenin mutluluğunu hiçbir şeyle ölçmem mümkün değil. Umarım 100 yaşında da beraber oluruz. İstiklal Marşı’yla göklere yükselen bayrağımız hep orada dalgalanacak, hiç inmeyecek. Bizlere destek olan Ege Ordu Komutanlığı’na ve Urla’nın güzel hale gelmesini sağlayan Belediye Başkanımız Selçuk Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi.

Halim Erker’in ardından konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, “Bu onurlu ve mutlu günde sizlerin arasında olmak benim için bir şeref. Bu nezih tesisin Urla’da var olması bizler için bir övünç kaynağı. Ura halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşlılığın huzurlu ve güzel geçtiği bu tesislerde günü geldiğinde ben de yer almak isterim” sözleriyle, orada olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

Büst açılışının ardından Erker’in Urla Yaşam için yaptırdığı, 3 bin 312 kitabın yer aldığı Halim Erker kütüphanesinin açılışı gerçekleşti. 1915 yılında Makedonya’da dünyaya gelen ve 1924 yılında mübadil olarak İzmir’e yerleşen Halim Erker’in, Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve törene katılanlara kütüphaneyi gezdirerek kitaplar hakkında bilgi vermesiyle tören son buldu.
Kaynak: İHA