Bulanık’ta Hemşireler Günü Kutlandı

Muş’un Bulanık Devlet Hastanesi’nde düzenlenen “Dünya Hemşireler Günü” etkinliğinde hemşireler ve ebeler doyasıya eğlendiler.

Bulanık’ta Hemşireler Günü Kutlandı
Her yıl 12-18 Mayıs arası kutlanan “Dünya Hemşireler Günü” etkinliğinde bir otelde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte hemşirelik mesleğinin önemi vurgulandı. Programda bir konuşma yapan Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadrettin Arslan, etkinlikte bu özel gün ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Arslan, “Hemşireler ve ebelerimiz sağlık sektörünün vazgeçilmez çalışanlarıdır. İnsanların yardıma en fazla ihtiyaç duydukları anlarda canlarını hemşirelerimize ve belerimize emanet etmektedir. Şefkat perisi olarak canla başla insanlığın ve insan sağlığının önemini kavrayan, başarılı ve halka hizmeti kendine görev edinmişler. Hastaları önemseyen ve hasta haklarına önemle riayet eden değerli hemşirelerimizin ve ebelerimizin gününü kutlayarak başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdüresi Ayşe Zırhlı ise, hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Bu meslekte şefkatle, insana sevgi ile dolu. Sabırla, özveri ile çalışan saygıdeğer meslek arkadaşlarımın hemşireler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan diğer sağlıkçı arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İnsan sağlığı için gece gündüz demeden çalışan fedakar hemşireler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendiler.
Kaynak: İHA