Thd Hemşirelik Haftası’nı Kutladı

Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Başkanı Ferda Ülker ise, fizik, kimya mezunlarına, ebelere ve tıp teknisyenlerine hemşirelik diploması verilmesini eleştirerek, "Çalışma koşulları ve uygulanan sağlık politikaları nedeniyle hemşirelik mesleği zor durumdadır" dedi.

Thd Hemşirelik Haftası’nı Kutladı
Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi, "Hemşirelik Haftası" nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda bir konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak Avukat Ziynet Özçelik ve Ankara Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Hancı katıldı.

Hemşirelik uygulamalarında karşılaşılan yasal sorunlar ve haklar hakkında katılımcılara bilgi veren Avukat Ziynet Özçelik, performansa dayalı sağlık sistemini ve yabancı sağlık personeli çalıştırılmasına izin veren yasayı eleştirdi.

Performans siteminin gereksiz müdahalelere neden olduğunu belirten Özçelik, yabancı hemşireye izin veren yasanın ise sağlık sektörünü amele pazarına dönüştüreceğini söyledi.

Prof. Dr. Hamit Hancı ise son zamanlarda sık sık gündeme gelen ‘mobbing’ konusuna değindi. Hancı, "Mobbing, çalışanı küçük düşürmek ya da yıpratmak amacıyla, daha sonra da işten uzaklaştırma amacıyla sürekli yapılan olumsuz davranışlardır. Mobbing, literatürde işyerindeki terör olarak geçiyor. Mobbinge en fazla maruz kalan çalışma grupları ise akademisyenler ve sağlık çalışanları" dedi.

HEMŞİRELİK AYAKLAR ALTINDA
Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Başkanı Ferda Ülker ise, fizik, kimya mezunlarına, ebelere ve tıp teknisyenlerine hemşirelik diploması verilmesini eleştirdi.

Çalışma koşulları ve uygulanan sağlık politikaları nedeniyle hemşirelik mesleğinin ayaklar altında olduğunu belirten Ülker, "Hemşireler performans uygulaması nedeniyle daha fazla çalıştırılıyor. Bir hemşire 30-40 hastaya bakmak zorunda kalıyor. Artık böyle bir tabloya seyirci kalmak istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA