Tersine Çalışan Saatler Güldürüyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karadenizli İş Adamı Salih Yücel’i dağıttığı duvar saatleri vatandaşları güldürüyor.

Tersine Çalışan Saatler Güldürüyor
Ters çalışan saatleri bazıları arızalı sanıp geri gönderirken bazıları da baskı hatası olduğunu zannetti, saatler ilçede günün konusu oldu. Otomatik kapı ve pencere sistemleri üreten 50 yaşındaki Salih Yücel, Trabzon da bir akrabasının evinde gördüğü ters çalışan saatlerden 600 adet yaptırarak dağıtmaya başladı.

Saatleri alan vatandaşlar Yücel’i aramaya başladı.

Kimisi saatlerin arızalı olduğunu sandı. Kimisi de ters basılmış olduğunu düşündü. Ancak, hiçbir yanlışlık yoktu. Saatler bilinçli olarak böyle hazırlatılmıştı. Amaç akılda kalmasını sağlamaktı. Kadarenizli İş adamı Salih Yücel, “Bu saati ilk defa ağabeyimin evinde gördüm. Ağabeyim Çaykara belediye başkanı. Biz de Karadenizliyiz. Trabzonluyuz. Baktım saatin saniyesi ters dönüyor. Abi, bunun pilini ters takmışsın dedim. Asında dünya da bu yönde dönüyormuş. Biz bunlardan 600 adet yaptırdık. Dağıtıyoruz esnaflara. Esnaflar, bizi arıyor. Bu saat arızalı. Ters basmışlar diye. Adama anlatıyorum. Soruyorum bu saat kaç diye. Asıl amaç akılda kalıcı olmak.Böyle bir eşantiyon saati kimin yaptığını bilmezsiniz. Şimdi herkes bizden konuşuyor. Amacımıza ulaştık. Herhalde Karadenizlilere özgü bir iş yaptık. Her halde amacımıza ulaştık. Herkes bizden bahsediyor. Biraz da gülüyorlar” dedi.

Tardu Tümer ise, “Bu saati normal kol saati gibi ezbere re söyleyiverdim. Biraz dikkat ettim. Ters çalıştığını fark ettim. En sonunda arkadaşın yardımıyla çözdüm. Zeki bir Karadenizli işi” dedi.

Saadet Yücel de, “Evvela çok hoş bir düşünce. Karadenizlilerin çok fıkrasını dinledim. Ampul takmalarını ve ayakkabı bağlamalarını duymuştum ama saatin bu düşünceyle yapıldığına ilk kez şahit oluyorum. Çok güzel bir fikir” dedi.

Mehmet Yücel de, “Çok ilginç gördüm. Gerçekten bu onların ne kadar pratik zekalı olduğunu gösteriyor. Düşündüğün zaman 3 yerine 6’yı gösteriyor gibi görünecek. Gerçekten süper bir şey” dedi.

Kaynak: İHA