Ermenistan’da Türk Bayrağının Yakılmasına Tepki

Iğdır Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) üyeleri, Ermenistan’da Türk bayrağının yakılmasına tepki göstermek amacıyla Ermeni liderlerinin fotoğraflarını ayaklar altına aldılar.

Ermenistan’da Türk Bayrağının Yakılmasına Tepki
Dernek binasının bir araya gelen ASİMDER üyeleri, 24 Nisan'da Ermenistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdiler. Burada Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Başbakan Koçeryan, ASALA Terör Örgütü kurucuları Melkonyan ve Ara Toranyan ile Talat Paşa’yı suikastla öldüren Tehlelyan’ın fotoğrafını yere koyarak üzerinde yürüdüler. Ardından bir açıklama yapan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, 24 Nisan'da Erivan'da Ermenilerin yaktığı Türk bayrağına yapılan hakaretten dolayı böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Ermenilerin Türk bayrağına saygısızlık yaptıklarını anlatan Gülbey, ''Bundan sonra onların yaptığı her saygısızlığa karşı bizde böyle tepki göstereceğiz. Dernek binası girişine bıraktığımız resimlere herkes basarak geçecek'' dedi.

Bayrakların milleti temsil ettiğini ifade eden Gülbey, ''Biz burada büyük bir millet olduğumuz için, bayrak da milleti temsil ettiği için bayrağı yakma taraftarı değiliz. Bu tür eylemlere göz yuman yetkililerin resimlerini bizde bu şekilde ezer geçeriz. Türk bayrağına yapılan hakareti kesinlikle kabul etmiyoruz. Yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Buradan yetkililerimize bu durum karşısında tepkisiz kalmamalı konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bu işin bir daha tekrar edilmemesini istiyoruz. Bayrak milleti temsil eder. Ayaklar altına alınan bayrak, milletin kendisidir. Bizde buradan Ermeni yetkililerine gereken tepkimizi göstermek amacıyla böyle bir şey yaptık'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA