Egeliler Birliği’nden Ödemiş Gezisi

Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçelerin İstanbul’daki temsilcilerinin oluşturduğu Egeliler Birliği, hafta sonu Ödemiş’e gezi düzenliyor.

Egeliler Birliği’nden Ödemiş Gezisi
Yönetiminde İzmir, Denizli, Manisa, Afyonkarahisar gibi birçok önemli kentten sanayici ve işadamlarının bulunduğu Egeliler Birliği’nden 46 kişilik bir heyet, Ödemiş’i karış karış dolaşacak.
26 vakıf ve derneğin birleşimiyle kurulan Egeliler Birliği’nin Denizlili Başkanı Reşit Öz’ün de katılacağı gezi ile birliğin, Ödemiş’in tanıtımına katkı sunması hedefleniyor. İstanbul Ödemiş Kültür, Tanıtma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek gezi yarın saat 11.00’de Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nden başlayacak.

İstanbul Ödemiş Kültür, Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şahan, yönetim kurulu üyeleri Turhan Birgili ve Şebnem Adalı’nın rehberliğinde yapılacak gezide Egeliler Birliği üyeleri Kasap Hali, Arasta, Peynir Pazarı ve Kadın El Sanatları Pazarı’nı da gezerek Ödemiş’in tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisi ile yöreye özgü el sanatlarını da tanımış olacaklar.

Heyetin daha sonraki adresi Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapan tarihi Birgi beldesi olacak. Bozdağ ve Gölcük gezilerinin ardından Egeliler Birliği üyeleri Ödemiş’ten ayrılacak.

Gezi program ve amacı ile ilgili bilgi veren İstanbul Ödemiş Kültür, Tanıtma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi arkeolog ve fotoğraf sanatçısı Turhan Birgili, asıl hedeflerinin Ödemiş’in tarihi ve doğal değerleriyle olduğu kadar ürettikleriyle da tanınması olduğunu kaydetti.

Bu gezinin önemli bir tanıtım fırsatı olacağını söyleyen Birgili, “Bu geziye Ödemişli firmalarımızın bilhassa ilgi göstermesi çok önemli. Egeliler Birliği’nde ihracatçısından, sanayicisine kadar birçok farklı meslek grubundan üye var. Amaç kültür birlikteliği olduğu kadar ekonomik yönden de dayanışma içerisinde olmak. Ödemiş’in fidancılık, peynir üretimi, ayakkabıcılık, ipekçilik gibi alanlarda önemli bir potansiyeli var. Bu gezide ziyaret edeceğimiz yerlerde bu gücü yansıtmak istiyoruz. Ödemişli firmalarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Bu gezi ile birlikte önemli bağlantılar sağlanarak, Egeliler içerisinde bir ekonomik işbirliği sağlanabilir. Ödemiş Belediyemizin de desteğiyle gerçekleşecek bu gezimiz bir başlangıç olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA