Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği'nin Açılışı Yapıldı

CHP Karaköprü İlçe Başkanı iken, partisinin çözüm sürecine olan tavrı nedeniyle ilçe başkanlığından istifa eden Kenan Karataş'ın kurduğu Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği'nin (TUB-DER) açılışı yapıldı.

Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği'nin Açılışı Yapıldı
Karaköprü'deki dernek açılışına; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Halit Yıldıztekin, İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, HAK-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Reşat Düngül, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Karaköprü eski Belediye Başkanı Ahmet Güzel, AK Parti Karaköprü Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Badıllı, Siverek Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülkadir Karasaç’ın yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek açılışında bir konuşma yapan Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği (TUB-DER) Genel Başkanı Kenan Karataş şunları dile getirdi:
"Barışın, huzurun ve kardeşliğin harcına katkı sağlamaya hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Eminiz ki bugün Türkiye Şanlıurfa’yı, Şanlıurfa’da TUB-DER'i konuşacak. Çünkü TUB-DER, barış sürecine katkı sağlamak ve bu alanda faaliyette bulunmak için kurulmuş ilk ve tek dernektir. Bugüne kadar 11 köy, 8 ev ve birçok halk toplantıları düzenleyerek barış sürecine katkı sağlamaya ve sürecin Türkiye halkları için tarihi bir fırsat olduğunu anlatmaya çalıştık. Gittiğimiz her yerde, düzenlediğimiz her toplantıda, halka şunu izah etmeye çalıştık; gün, partili olma günü değildir. Gün, barış sürecine köstek olma günü değildir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür."
Karataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün bu yolda bizi yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyor, saygıyla selamlıyorum. Ayrıca BDP Milletvekilimiz İbrahim Binici'ye teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Sayın Binici, bugün Diyarbakır’da olan bir toplantısını iptal ederek bizle birlikte olma erdemliliğini göstermiştir."
Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Binici ise, “Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği'nin Türkiye’de barış yolunda açılmış olan ilk dernek olması hasebiyle, böyle bir derneği kuran Kenan başkanımıza teşekkür ediyorum. Barış sürecinin, bu gibi derneklerin açılması ve çoğalması ile daha da güzel bir şekilde ilerleyeceğini ifade edebilirim. Ben bu bağlamda derneğin açılmasında, emeği geçen başta Kenan Karataş olmak üzere herkese canı gönülden teşekkür ediyorum ve bu sürecin sağ salim ilerlemesini temenni ediyorum” dedi.

Derneğin açılış kurdelesini, Milletvekili İbrahim Binici, TUB-DER Genel Başkanı Karataş ve Karaköprü eski Belediye Başkanı Ahmet Güzel kesti.
Kaynak: İHA