Partiye Göçmen Kökenli Üyeler Kazandırmak Amacıyla Berlin Teşkilatı Bünyesinde Yeni Oluşuma Gidildi

Almanya'da iktidardaki merkez sağ parti olan Hristiyan Demokrat Parti kapılarını göçmenlere açıyor.

Partinin Berlin teşkilatı bünyesinde, "Netzwerk Integration" adlı yeni kurulan inisiyatifin tanıtımına, federal hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel ile Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı ve CDU Federal Yönetim kurulu üyesi Emine Demirbüken-Wegner de katılarak destek verdi.

Devlet Bakanı Maria Böhmer, Almanya'da CDU iktidarı döneminde son 10 yılda göç politikalarına yönelik atılan adımları anlattı. CDU'nun uyum politikalarında paradigma değişimi gerçekleştirdiğini ifade eden Böhmer, "Uyumdaki eksiklikleri değil, potansiyeli konuşuyoruz" dedi.

Bakan Böhmer, CDU'nun milli uyum planını hayata geçirerek göçmenler üzerine değil, göçmenlerle birlikte çözüm yolları üzerine konuştuğunu ifade etti.

İçişleri Senatörü Frank Henkel ise Berlin'in farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını, bunun tarihsel bir geçmişi bulunduğunu söyledi.

Yeni oluşumunun kurucularından Gonca Türkeli-Dehnert de diğer partiler laf üretirken, CDU'nun icraat yaptığını dile getirdi. Dehnert, "Bir çok insan hala yanlış bir şekilde, SPD ve Yeşiller'in göçmenlerin yararına politikalar ürettiğine ve uyum için çalıştığına inanıyor. Ancak ilk göçmen kökenli bakan olarak Aygül Özkan'ı, ilk göçmen kökenli eyalet başbakanı olarak Aşağı Saksonya'da McAllister'i görevlendiren CDU'ydu. SPD-Yeşiller iktidarı, kendi aralarında anlaşamadıklarından hükümet için göçmen sorumlusu atayamamışlardı. Biz diğer partiler gibi uyum üzerine tartışıp konuşmuyoruz. Biz icraat yapıyoruz" dedi.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA