(özel Haber) Mayın Mağduru Öner’in Hedefi Dünya Şampiyonası
2004 yılında Diyarbakır Kulp ilçesi Uzunoava köyünde yerde bulduğu mayınla oynaması sonucu sol kolunu ve sol gözünü kaybeden 19 yaşındaki Nesim Öner’in hedefi atletizm dalında dünya şampiyonası elde etmek.

Öner yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"2004 yılıydı. O esnada köyde çobanlık yapıyordum. Yerde bir demir parçası gördüm. Ne olduğunu bilmiyordum. Daha sonra büyük bir taş alarak gördüğüm o demir parçasına fırlatmamla büyük bir patlama meydana geldi. Demir parçasının bulduğum yer bizim her zaman gelip geçtiğimiz oyun oynadığımız bir yerdi. O demir parçasının mayın olduğunu bilmiyordum. 10 yaşındayım ve mayının da ne olduğunu bilmiyordum. Mayın patlamasından sonra 3 ay hastanede tedavi gördüm. Okuluma ara vermek zorunda kaldım. Tedavim bittikten sonra Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitimime devam ettim. Buradaki eğitimimden sonra Lise eğitimime devam ettim. Lisede mezun olmadan önce atletizmle tanıştım. Beden eğitimi öğretmenimin desteğiyle atletizm çalışmaya başladım. Okulda her gün antrenman yapıyordum. Her geçen gün ilgim atletizme artıyordu. Lise eğitimimi bitirdikten sonra, Dicle Üniversitesi Antrenörlük bölümünde okuyorum.”
“MAYIN EN KÖTÜ İSİMLERİN VEREBİLECEĞİ BİR ŞEYDİR”
Mayını hem bir komutan hem de bir asker olarak tanımlayan Nesim Öner, mayına en kötü isimlerin verebileceği kadar kötü bir şey olduğunu anlattı. Çözüm sürecinden umutlu olduğunu ifade eden mayın mağduru Nesim Öner, sürece destek verdiğini söyledi.
Öner, “Her şey çok hızlı gelişti. Aslında olması gereken de budur. Bu sürece çok umutlu bakıyorum. İlk defa, iyi bir şekilde böyle bir süreç işleniyor. Artık savaşlar bitsin, barış olsun diyorum” diye konuştu.
Öner, Fransa’da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyona yarışması öncesi yoğun bir antrenman yaptığını ifade ederek, “Geçen yıl Hollanda’da yapılan Avrupa Bedensel Egeliler Atletizm yarışmasında Avrupa 3. oldum. 2012 yılında İngiltere Londra’da düzenlenen 2012 Olimpiyatlarına katıldım. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil ettim. Bu benim için gurur verici bir şeydi. Şimdiki hedefim ise, 2013 Temmuz ayında Fransa Lyon şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası yarışmasında büyük başarı elde etmektir. Bu yarışma için yoğun bir tempoyla hazırlık yapıyoruz. Dünya şampiyonasında hedefim ilk 3’e girmektir” ifadelerini kullandı.
