Yılmaz'ın Ölüm Yıldönümünde Ailesini Ziyaret Etti

Uşak'ta geçen yıl mayıs ayında beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organlarıyla hayata bağlanan ve aralarında Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak'ın da bulunduğu 4 kişi, Yılmaz'ın evine giderek anne ve babasını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Yılmaz'ın ölüm yıldönümü ve okutulacak mevlite katılmak üzerine Atatürk Mahallesi'ndeki evine giden Turan Çolak, Ali Fidan, Cansu Akkaya ve İrfan Geveze, Yılmaz'ın annesi Emine ve babası Mehmet Yılmaz ile bir araya geldi.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak'ı ilk kez karşılarında gören Yılmaz'ın anne ve babası uzun süre şaşkınlıklarını gizleyemeyerek Çolak'a sarıldı.

Anne Emine Yılmaz, bugün kendisini ziyarete gelenlerin, oğlunun organlarıyla hayata tutunduğunu belirterek, duyduğu mutluluğu ifade etti.

Turan Çolak'ın yüzünü uzun uzun inceleyen anne Yılmaz, "Turan aynen oğluma benziyor. Bu kadar mı benzer- Kaşları, dudakları, kulakları ve çenesindeki gamzesi oğlumuza çok benziyor" dedi.

Daha önce Turan Çolak ile telefonda konuştuklarını ancak ilk kez yüz yüze geldiklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Oğlumun organlarını bağışlayarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Oğlumun ölümü elbet çok acı. Ancak başkalarına hayat vermenin mutluluğu bizi hayatta tutuyor. Ölümün bu kadar acı olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Bu kadar yakınıma düşmemişti. Allah düşmanıma vermesin. Ama bu acının üstesinden nakil olan yavrularımla geliyorum. Başka türlü oğlumun acısının üzerinden gelemezdim. Hala ilaçlarla ayakta duruyorum. Ama hakikaten nakil olan çocuklarımın desteği çok fazla. Beni hayata bağlıyorlar. Ben artık bunları özlüyorum. Aynı çocuğumu özlediğim gibi. Özleyince hemen arıyorum. Allah'ım bu acıyı kimseye yaşatmasın ama bu mutluluğu herkese yaşatsın. Aynı askerlik gibi. Herkese askerlik nasip olmaz. Herkese de organ vermek de nasip olmaz. Oğlumun yüzü sivriydi. Turan'ın yüzü daha toplu. Burnu ve dudakları çok benziyor"

-"Onlar, oğlumun anneler günü hediyesi"-

Oğlunun ölüm yıldönümünün Anneler Günü haftasına denk gelmesinin kendisini üzdüğünü ancak onun organlarını alan kişilerin ziyarete gelmesinin çok anlamlı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Oğlum bana Anneler günü hediyesi olarak sizleri bana bıraktı" dedi.

Duygularını ifade etmekte zorlandığını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En güzel Anneler Günü hediyesi bu sanırım benim için. Oğlum bensiz duramazdı. Beni hayatta tutabilmek için bu çocuklarımı verdi bana. Çok mutluyum. Bunları görünce daha mutlu oluyorum. Çocuklarım geldi. Anlatılacak bir duygu değil yaşanması lazım"

-"Yüzüne dokunmak, ona sarılmak beni çok mutlu etti"-

Baba Mehmet Yılmaz ise Turan Çolak ile karşılaşma anını uzun süredir beklediğine işaret ederek, çok duygulandığını ifade etti.

Turan Çolak'ın oğluna benzediğini söyleyen Yılmaz, "Sanki oğlum ölmemiş gibi. Yüzüne dokunmak, ona sarılmak beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Çolak ise "Benim için çok büyük bir şey şimdi bu. Daha önce sadece telefonla konuşmuştum. Ailenin yanına geldikten sonra çok daha mutlu oldum" dedi.

Yılmaz'ın böbreğiyle hayata bağlanan İrfan Geveze ise daha önce Emine ve Mehmet Yılmaz'ı ziyaret ettiğini ancak ilk kez bu kadar kalabalık bir ortamda bulunduğunu belirtti.

Yılmaz'ın kornealarının nakledildiği Ali Fidan ve Cansu Akkaya ise Yılmaz'ın ailesine bağış kararı aldıkları için teşekkür etti.

-7 gün yaşam mücadelesi vermişti-

Geçen yıl 8 Mayıs'ta evinin çatı katında kendini asan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz, ailesi tarafından son anda fark edilmiş, Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Yoğun bakımda 7 gün yaşam mücadelesi veren Yılmaz'ın beyin ölümünün ardından organları ailesi tarafından bağışlanmış, Yılmaz'ın yüzü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Turan Çolak'a, böbreği İrfan Geveze, korneaları Ali Fidan ile Cansu Akkaya'ya, karaciğeri Murat Akın'a, kalbi Ayşegül Uyar'a takılmıştı, hastalardan Ayşegül Uyar yaşamını yitirmişti.

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA