Vali Aksoy, Milli Sporcularla Bir Araya Geldi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da çeşitli branşlarda milli olmuş 86 sporcu ve anneleriyle bir araya geldi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, çeşitli branşlarda milli olmuş 86 sporcu ve annelerine Samsunum-1 Gemisi'nde "Anneler Günü" nedeniyle akşam yemeği verdi.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Samsun'da 86 milli sporcunun olduğunu söyledi.

Temennilerinin milli sporcu sayısının daha da artması olduğunu belirten Aksoy, "Samsun, spor kenti olma adına hızla ilerliyor. Bunun için önemli yatırımlar yapılıyor. Stadyumdan yüzme havuzlarına, jimnastik salonundan semt salonlarına kadar tüm sahalarda yatırımlar yapılıyor. Bunlar önümüzdeki dönemlerde Türk sporuna yeni sporcular yetişmesine fırsat yaratacak önemli tesisler. Umarım ki önümüzdeki sporcu sayımız yüzlerle ifade edilecek ve Türk sporuna birçok madalya kazandıracaktır" dedi.

Samsun'da örnek bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Özellikle çocuklarımızın sportif yeteneği olanlarını tespit etmek ve onları yeteneklerine göre spor yapmalarına teşvik etmek ortamı onlara sunmak istiyoruz. 8-12 yaş arasında Samsun'da 78 bin çocuğumuz var. Onları bir taramadan geçireceğiz. Belirli özellikleri olan ve spor yapma noktasında yetenekli olanları uzmanlarımız tarafından seçerek onları yönlendireceğiz. Bu çalışmayı bu yıl başlatacağız. Samsun'a önemli spor yatırımlarının yapılmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'a teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Aksoy, bazı sporculara ödül verdi.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA