Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, İkby ve Somali Saldırıları Kınadı

Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Somali, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınadı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili olarak başsağlığı mesajı gönderdi.

-Kazakistan-

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiği taziye mesajında, uluslararası güvenliği tehdit eden her türlü terör eylemini kınadıklarını bildirdi.

Son dönemde terör olaylarının yaygınlaştığına ve herkesi tehdit etmeye başladığına işaret eden Nazarbayev, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

-Ukrayna-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de Reyhanlı'daki bombalı saldırılardan dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mesajı gönderdi.

Yanukoviç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Terörizmi ve getirdiği her türlü yansımasını kınıyor, saldırıda ailelerini ve yakınlarını kaybetmiş olanların acısını paylaşıyoruz. Ukrayna ve bizzat kendi adıma saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

-IKBY-

IKBY de bombalı saldırıları kınadı.

IKBY'den yapılan yazılı açıklamada, dost Türk halkının ve ölenlerin ailelerinin acısını paylaştıkları ifade edilerek, suçluların yakalanıp yargıya teslim edilmeleri temenni edildi.

-Somali-

Somali Başbakanı Abdi Ferah Şerdun da saldırıları kınadı.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye bizi destekledi, kardeşlerimiz zor günümüzde yanımızda oldu. Saldırı haberini duyduğumuzda esefe kapıldık" ifadeleri kullanıldı.

Somali'nin de benzer saldırılara maruz kaldığını belirten Şerdun, uluslararası toplumu terör saldırılarına karşı birlik olmaya çağırdı.

Şerdun, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti, yaralılar için acil şifa temennisinde bulundu.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA