“azerbaycan-türkiye Dostluk ve Kardeşliği” Ödül Töreni

Gaziantep Şahinbey Haydar Aliyev İlköğretim Okulu'nda “Azerbaycan-Türkiye Dostluk ve Kardeşliği” konulu resim yarışması ve “Haydar Aliyev ve Türkiye İlişkileri” konulu kompozisyon yarışması yapıldı.

“azerbaycan-türkiye Dostluk ve Kardeşliği” Ödül Töreni
Yapılan “Azerbaycan-Türkiye Dostluk ve Kardeşliği” konulu resim yarışması ve “Haydar Aliyev ve Türkiye İlişkileri” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, cep telefonu hediye edildi. Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova, programa davet edilmesinden dolayı memnun olduğunu ve okuyan öğrencilerden okudukları süre içerisinde büyük liderler çıkacağını belirtti.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, törende yaptığı açıklamada, “Lider insanlar Allah rızası için çalıştılar, lider olmak için değil, onlar devletini, milletini yükseltmek için geleceğin dünyasına katkıda bulunmak için, geleceğin muhteşem birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak için çalıştılar. Bizim gayemiz Türkiye cumhuriyetine hizmet etmek” dedi.

Haydar Aliyev İlköğretim Okul'u Müdürü Mehmet Acar ise, “Okulumuz 2012-2013 öğretim yılında kurulduğu yıldan bugüne kadar bir çok başarılara imza atmıştır. Tabi bu başarıda bir çok kişinin destekleri bulunmaktadır. Okul olarak kompozisyon ve resim yarışması düzenlemiştik. Düzenlemiş olduğumu kompozisyon ve resim yarışmasında Azerbeycan ve Türkiye arasındaki kardeşliği bir kere daha ortaya koymak adına okulumuzda böyle bir program yaptık. Davetimizi kırmayıp okulumuza gelen Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova’ya da teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

Törende Okul Müdürü Mehmet Acar tarafından Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova’ya plaket takdim edildi. Program sonrası Haydar Aliyev İlköğretim Okulu ve Ortaokulu Öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar çalışmalarından oluşan sergi gezildi.

Törene Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç,Dr.Necibe Nesibova, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Erdem, Gaziantep Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ilgar İmamverdiyev, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Ressam Muhammed Aliyev, okulun öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: İHA