"Gelenekten Geleceğe Döşemealtı Halıcılığı" Projesi

"Gelenekten Geleceğe Döşemealtı Halıcılığı" projesi kapsamında, Döşemealtı halıcılığının gelişimi konusu ele alındı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu, İl Özel İdare ile Akdeniz Üniversitesi tarafından oluşturulan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Akdeniz Üniversitesi Halı, Kilim ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı halıcılığının bölge insanının gelir ve geçimlerine katkı sağlayabilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimat verdiğini, bununla ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Halı dokumacılığında başarılı olmanın ilk şartının kaliteli halı üretmekten olduğunu ifade eden Baygül, "Döşemealtı halıcılığının gelişinde emeği geçen ve projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ise Döşemealtı halıcılığının sürdürülebilmesi için pazarlama imkanlarının değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Pazarlama konusunda Antalya-Burdur karayolu yanında Kovanlık Köyü'ne yönlendiren büyük halı figürlü bir tabelanın yapılmasının tanıtım için etkili olabileceğini anlatan Özyürek, "Aynı zamanda etkin bir web sitesinin faaliyete geçirilmesinin de tanıtıma katkı sağlayacaktır. Haftada bir gününün halı satış günü olarak belirlenmesinin halı satışlarının artırılmasına yönelik faydalar getirebilecektir" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, bölge insanının kendi değerine sahip çıkması gerektiğini, zamanla üniversitenin projenin tüm faaliyetlerini yerel birimlere devretmenin daha faydalı olabileceğine inandığını kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA