Öğrencilerin Proje Ödevi, Engellilerin Yüzünü Güldürdü

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Devrekani Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Bir Tebessüm İçin” projesiyle Devrekani ilçesindeki 120 engelli için eğlence düzenlendi.

Öğrencilerin Proje Ödevi, Engellilerin Yüzünü Güldürdü
Devrekani Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Devrekani Kaymakamı Serdar Kaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Söz konusu projeyi hazırlayan öğrencilerden Işıl Altun, ‘proje hazırlama’ dersi kapsamında 5 arkadaşıyla bir araya gelerek çalışma yaptıklarını ve evde film izlerken etkilendiklerini bu yüzden engelliler için bu şekilde bir proje hazırladıklarını kaydetti.

Etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu ise, bu organizasyonun Kastamonu için bir ilk olduğunu belirterek, “İl dışında bu tür bir etkinlik yapmak gerçekten çok zor. Bunda da birçok engeli aşmak gerekir. Arkadaşlarımız ellerinden gelen her türlü imkanı sağladılar” dedi.

Yolasığmazoğlu, etkinlikte 120 engelliyi bir araya getirdiklerini ifade ederek, “Hepsi mutlu, hepsi neşeli, bizim için bu yeterli zaten. Burada bir başka güzellik de var. Sakatı, sağlamı, engellisi, engelsizi, aileler, diğer insanlar, öğrencilerle burada hep beraber eğleniyoruz” diye konuştu.

Program sonunda engelli vatandaşlar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler ve kısa film izlediler.
Kaynak: İHA