Sosyal Bilimler Sempozyumu Manisa’da Yapıldı

Türkiye'nin çeşitli illerinden 28 sosyal bilimler lisesinin katıldığı 5. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Arası “Geçmişten Günümüze, Günümüzden Geleceğe Değerlerimiz” konulu sempozyum Manisa Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Sosyal Bilimler Sempozyumu Manisa’da Yapıldı
Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Yel, Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Gökçe, Ankara Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi, İstanbul Mûmtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi, Elazığ Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi, Rize Sosyal Bilimler Lisesi, Bursa Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi, Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Diyarbakır Soyal Bilimler Lisesi, Gaziantep Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Beykent Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, İzmir Urla Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi, Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi, Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi, Malatya Niyazi-i Mısri Sosyal Bilimler Lisesi, Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Samsun Sosyal Bilimler Lisesi, İçel Sosyal Bilimler Lisesi, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, Denizli Sosyal Bilimler Lisesi, Afyonkarahisar TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi ile Konya Karatay Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Gökçe, “5. Sosyal Bilimler Sempozyumunu Manisa’da düzenlemeye talip olduk. Sayın Vali'miz Manisa’da güzel bir proje başlattı, 251 Bin Dev Öğrenci projesi. Okulumuz da bu projede en güzel şekilde yer aldı. Geçen yıl öğrencimiz sunumunu yapmak üzere Erzurum’a giderken ‘hocam sayımız az ama biz dev öğrencileriz, gücümüzün fazla olduğunun bilincindeyiz. Manisa’mızın, okulumuzun tanıtılması açısından eğer uygun görürseniz önümüzdeki sene sempozyumu burada yapalım’ dediler. Bizler de diğer okul müdürü arkadaşlarımızla konuştuk, onlar da uygun gördüler. Böylelikle sempozyum Manisa’da yapılmış oldu” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Yel ise konuşmasında “Kültürel değerleri bir çok ülkeden fazla olan ülkemiz binlerce yıldır yaşattığı değerlerini yitirme süreci yaşamaktadır. Bu durum toplumsal yapıda bazı değişimleri de beraber getirmektedir. Toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan aile kurumu temelinden sarsılmaktadır. Aile içi sevgi ve saygıya dayalı olan yaşam değerlerimizi yitirme tehlikesi bulunmakta, telefon ve bilgisayar gibi teknolojik aygıtlar aile yapısını darbe vurmaktadır” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise “Öncelikle Manisa Sosyal Bilimler Lisemizin şahsında 27 lisemizi tebrik ediyorum. Bu lise düzeyinde bir sempozyum. Genelde sempozyumlar üniversite düzeyinde ele alınan konulardır. Ama sizler tam da isminizin anlamına uygun bir şekilde bir önemli sosyal hareketi gerçekleştiriyorsunuz. Artık 5’ncisi olduğundan gelenekselleşmiş durumda. Bundan dolayı bu işi sağlayan, destek olan, yaşatan okullarımızı, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Manisa’mız bu sempozyumun ruhuna uygun bir şehirdir. Burası bir kültür şehri, bir tarih şehri, bir şehzadeler şehri, ayrıca burası antik dönem uygarlıklarının pek çoğuna da ev sahipliği yapmış bir şehir. Kültür denince, değerlerimiz denince, geçmişi bugüne bugünü geleceğe taşıyacak olan bağlarımız denince belki en güzel simgeleştirebileceğimiz şehirlerimizden bir tanesi. Burası yaklaşık 500 yıllık mesirin şehri, işte bu yıl 473’ncüsü kutlandı. Ayrıca 500 yıldır kutlanan Akhisar’ın Çağlak festivali var. Her bir ilçemizde halısından kilimine, mutfağına kadar birçok zenginliklere sahip bir şehir. Dolayısıyla V. Sempozyuma Manisa’nın ev sahipliği yapması değerlerimiz itibarıyla çok örtüşüyor. Bundan dolayı da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler büyük bir milletiz. Sadece Anadolu’da bin yıldan fazla varız.. Bu süreç içerisinde hem insanlara mutluluk anlamında, hem kendi milletimizin değerlerinin yüceltilmesi anlamında, uygarlığa medeniyete sayısız katkısı olmuş bir milletin mensuplarıyız. Bizim bunları herkesten daha fazla bilmemiz, tanımamız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sempozyum oturumlarına geçildi ve sunumlar gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA