Yıldız Dağı’nda Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Sivas'ın kış turizmine katkı sağlaması ve bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yıldız Dağı’nda Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Bir süre önce Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından mekanik tesisler ihalesine çıkılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde, ihaleyi alan Leitner AG/SpA-Leitner Ropeways Halatlı Taşımacılık Ltd. Şirketine yer teslimi yapıldı. İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün bünyesinde gerçekleştirilen projenin detayları firma yetkilileri ile paylaşılarak bölgede incelemelerde bulunuldu. Mekanik tesisler proje ve uygulama ihalesinin birlikte yapıldığı Yıldız Dağı’nda İtalyan firması Leitner AG/SpA-Leitner Ropeways çalışmalarına başlamış oldu.

250 günde tamamlanması planlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde; saatte 1000 ve 1200 kişi kapasiteli 2 adet Telesiyej, 1 adet 2 kişilik askılı T tipi self servis Teleski ile 1 adet kayma yüzeylerinde kullanılacak kar üstü pist hazırlama aracı ve 3 adet kar motosikleti yer alacak.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ndeki çalışmaların tüm ayrıntıları ile büyük bir titizlik içerisinde planlanıp hayata geçirildiğini vurgulayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Bu proje üzerinde önemle duruyoruz. En prensipli, en uygun ve hatasız bir tesis ortaya koymak için yola çıktık. İlimiz uluslararası kayak yarışmalarına ev sahipliği yapabilecek bir kış turizm merkezine kavuşacak" dedi.

Kaynak: İHA