Uluslar Arası Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğrenci Kongresi Başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen I.

Uluslar Arası Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğrenci Kongresi Başladı
Uluslararası Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğrenci Kongresi açılış töreni, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda yapıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan MAKÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Yıldırım, “Üniversitemiz yaklaşık 280 bildiri ve poster başvurusu yapıldı. Bilimsel inceleme ve gerekli süreçler sonucunda bunlardan 88 bildirinin ve 32 poster bildirinin program dâhilinde sunulmasına karar verilmiştir” dedi.

I. Uluslararası Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğrenci Kongresi ile öğrencilerin düşünce, araştırma, birlikte çalışma ve bulgular arası bağlantı kurmalarının sağlanacağını dile getiren MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Bilimde dil, din, ırk, milliyet, doğu, batı gibi ayrışmalar olmadığını dile getiren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise, “Üniversitemiz için gerçek bir gurur gününü yaşıyoruz. Bilimde dil, din, ırk, milliyet, doğu, batı yoktur. İlim nerde ise onu almalıyız. Ülkemizin ve dünyanın sizlere, sizin öğrendiğiniz ilime ihtiyacı var. Ülkenin ve dünyanın şekillenmesine sizler vesile olacaksınız. Büyük hedefleri olanlar o hedeflerine mutlaka ulaşırlar. Bugünkü kongre Türkiye’de uluslar arası boyutta bir ilk ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Büyüköztürk tarafından “Araştırmalarda Yöntem Sorunu” konulu sunum gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ali Büyüköztürk yaptığı sunumda eğitimcilerin temel sorunlarını dile getirirken, “Eğitimcilerin temel sorumlulukları, eğitim-öğretim yapmak, hizmet ve bilgi üretmektir. Bilgi üretmek ile öğretim ve öğrence süreçlerini geliştirmekteki amaç, mesleğe ilişkin bilgi tabanını geliştirmek ve akademik gelişim sağlamaktır” dedi

I. Uluslararası Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğrenci Kongresi programı kapsamında ayrıca Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demirsoy tarafından “Bilim Toplumunda Eğitim” konulu sunum gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA