Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Bakanlıktan Çalışma İzni Aldı

Atatürk Üniversitesi Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Bakanlıktan çalışma izni aldı
Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 28.08.1996 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi ismi ve ATADEM kısa adıyla kuruldu.

Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Bakanlıktan Çalışma İzni Aldı
Merkez, kurulduğu günden bugüne kadar Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veteriner Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji ve Biyokimya Bölüm ve Anabilim Dalları ile Sosyal Bilimlerin canlı davranışlarını inceleyen Bölümlerinin deney hayvanı ile yapılması planlanan bilimsel uygulama ve araştırmaları için deney hayvanı temini ve laboratuvar hizmeti veriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı Deneysel ve Diğer Bilimsel Amaçlar için Kullanılan Hayvanların Refah ve Korunmasına Dair Yönetmelik’te belirtilen kriterlere uygunluk sağlaması gereği üzere 14.12.2013 tarihinde merkezde başlayan revizyon, 15.04.2013 tarihi itibarı ile tamamlandı. Bu süreç içerisinde merkez, 14.02. 2013 tarihinde Erzurum Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden kurulum izni alındı. 29.04.2013 tarihi itibarı ile de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden çalışma izni alındı

Merkez yenilenen modern şekli ile Üniversitenin bilim insanlarına hizmet vermeye devam ediyor.
Kaynak: İHA