Orduyeri Köprüsünün Bakım Çalışmaları Sürüyor

Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce Orduyeri Köprüsü‘nde başlatılan bakım ve onarım çalışmaları son aşamaya geldi.

Orduyeri Köprüsünün Bakım Çalışmaları Sürüyor
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın köprünün, kente yakışır güzellikte ve sıkıntısız şekilde ulaşım sağlanabilecek özelliklerde kalması için düzenli olarak bakım ve onarım çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Akın açıklamasında, “Göreve geldiğimizde ilk olarak Orduyeri Köprüsü altındaki ölümcül kazaların yaşandığı tehlikeli araç geçiş noktasını genişletip trafiği rahatlattık. Sonra köprüyü daha görünür kılmak ve tarihi görünüm kazandırmak için alt kısmına payandalar yerleştirerek köprünün tamamını LED lambalarla aydınlattık. Trafik önlemlerini arttırmak ve hoş görünüm kazandırmak için köprü üzerindeki ve altındaki yollarımıza, köprünün giriş ve çıkış noktalarına yol butonları yerleştirdik. Bunun yanında yaya vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak ve güvenlik için kaldırımlardaki korkulukları da düzenleyip zemine halı serdik. Şimdi de kaldırımlardaki eskiyen halıları ve korkulukları söküp yenileriyle yeniden düzenledik. Şuan yenilediğimiz korkulukları ve köprünün ihtiyaç duyulan diğer kısımlarını boyayarak daha güzel bir görünüm elde etmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA