Artvin'de, 34 Engelli, Bir Günlük De Olsa Askerlik Yapmanın Heyecanını Yaşadı

Artvin'de, 34 engelli, bir günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Artvin Jandarma Komutanlığı'nda "Engelliler Haftası" nedeniyle düzenlenen törene, Artvin Vali yardımcısı Bahadır Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç, Jandarma Komutanı Alper Sır, bedensel ve zihinsel engelliler ile aileleri katıldı.

Esas duruş, selam verme, silah tanıma gibi temel askerlik eğitimi alan engelliler, eğitimin ardından silah ve bayrak üzerine el koyarak yemin etti.

Dalgıç, burada yaptığı konuşmada, askerlik yapması yasalara göre uygun olmayan engelli vatandaşların, bu kutsal görevini icra etmelerini sağlamak için her yıl Engelliler Haftası'nda temsili askerlik uygulaması yapıldığını ifade ederek, "Bugün 34 engelli Mehmetçik askerlik eğitimini başarıyla tamamladı ve yemin etti" dedi.

Mehmetçiliklere seslenen Dalgıç "Bugün tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin misafiri oldunuz. Bu misafirlik sırasında dünyanın sayılı orduları arasında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yakından tanıyıp, artık bu ordunun bir parçası oldunuz. İçtiğiniz yemin kutlu, yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Yemin töreninin ardından komutanlar ve protokol üyeleri askerlere terhis belgelerini verdiler.

Murgul Engelliler Dernek Başkanı Metin Merttürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yaşında askere gidemeyeceğini öğrenince günlerce ağladığını ifade ederek, "Engellileri de askere alsınlar" dedi.

Muhabir: Yusuf Okur

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA