Adıyaman'daki 1 Mayıs Kutlamalarında Olay

Adıyaman'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılan Petrol-İş Sendikası üyeleri ile BDP'liler arasında olay çıktı.

Adıyaman'daki 1 Mayıs Kutlamalarında Olay
Mimar Sinan Kültür Parkı önünde kortej halinde, içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin olduğu tertip komitesine mensup kişiler, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü yanında Sakarya Caddesi'ndeki miting alanına kadar yürüdü. İşçiler miting alanına, polisin geniş güvenlik önlemi altında girdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başlamadan olay çıkarken, platform önünde Petrol-İş Sendikası üyeleri ile BDP'liler arasında yer tartışması yaşandı. Yer tartışması, daha sonra kavgaya dönüşürken, iki grup da birbirine su şişesi fırlattı. Tertip komitesi tarafından, her iki grup da uyarılırken, Petrol-İş Sendikası Başkanı Ali Tırpan, provokasyona meydan vermemek için alandan çekildiklerini açıkladı.

Bu arada, Petrol-İş Sendikası ile BDP arasındaki kavga nedeniyle, CHP'li grup da alanı terk etti.

Ali Tırpan, sendikalarına saldırı olduğunu ve tertip komitesinin yanlı tavrı nedeniyle olayların çıktığını savunarak, bu sebeple alanı terk ettiklerini belirtti.

Tertip Komitesi Üyesi Eğitim-Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç ise, kavganın yer kavgasından kaynaklandığını ve Petrol-İş Sendikası'nın tertip komitesinde olmadığını ileri sürdü.

CHP İl Başkanı Bilal Doğan da, kendilerinin işçilere destek vermek için geldiklerini, fakat hoş olmayan bir durumun ortaya çıkmasından dolayı alanı terk ettiklerini aktardı.
Kaynak: İHA