Slovakya Büyükelçisi Çubuklulara ‘tanışma ve Kardeşlik’ Resepsiyonu Verdi

Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar, Büyükelçilikte Çubuklulara ‘Tanışma ve Kardeşlik’ resepsiyonu verdi.

Slovakya Büyükelçisi Çubuklulara ‘tanışma ve Kardeşlik’ Resepsiyonu Verdi
Slovakya'nın eski Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin’in görev süresi bitmesinin ardından Ankara Büyükelçisi olarak göreve başlayan Büyükelçi Milan Zachar, Çubuklularla tanışmak amacıyla resepsiyon verdi.

Büyükelçilik bahçesinde verilen resepsiyona Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Dernekler Federasyonu Recep Taş, Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Çubuk Şubesi Başkanı Gıyasettin Yücel, Çubuk Platformu Başkanı Mehmet Emin Ertürk, Çubuk Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Kalender, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel basın mensupları, işadamları ve bürokratlar katıldı.

Resepsiyon öncesinde konuşan Büyükelçi Zachar, davetlerine icabet eden tüm misafirlere teşekkür ettiğini söyledi.

Bazı nedenlerden dolayı geç kalınmış bir resepsiyon olduğunu ifade eden Zachar, ’’Çubuklu kardeşlerimle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Bu günkü resepsiyonumuz tanışma ve kardeşlik resepsiyonudur. Kendinizi evinizde gibi hissetmenizi istiyorum. Milli yemeklerimizin yanında sizin için özel olarak hazırladığımız Slovak işkembe çorbasını da tatmanızı istiyorum. İşkembe çorbası Slovakya’da bu şekilde yapılıyor’’ dedi.

Nazik davetlerinden dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, ’’Dostlarımla bizi burada misafir etmelerinden dolayı sayın büyükelçimize sonsuz teşekkür ediyorum. Kardeş şehir ilişkilerimiz dün olduğu gibi bundan sonrada aynı seviyede devam edecektir. İnşallah önümüzdeki günlerde de sizleri tüm ekibinizle birlikte ilçemizde misafir etmek isteriz’’ diye konuştu.

Davetlilerle tek tek tanışan ve uzun süre sohbet eden Büyükelçi Zachar, kardeş şehir ilişkileri ile daha önce Slovakya’ya gidenlere Sabinov ve Slovakya hakkındaki izlenimlerini sordu.

Konuşmaların ardından davetlilere Slovakya yemek çeşitleri ve tatlıları ikram edilirken, davete katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirildi .
Kaynak: İHA