Kuzey Kore Medyası Savaştan Çok Bahar Havası Haberi Veriyor

Kuzey Kore medyasında savaştan çok baharın gelişinin işlendiği bildirildi.

Kore Yarımadası’ndaki iki ülke arasında gerginlik devam ederken, Kuzey Kore medyasında daha çok baharın gelişi haberleri gündemi belirliyor. Kuzey Kore Merkez Kanalı’nda daha çok baharın gelişi üzerine haberler görüntülendi. Sık sık bahar ile beraber çiçek açan ağaçlar ve parklarda ailesi ile vaktini geçiren Korelilerin haberleri veriliyor. Özellikle yabancı ülke kanallarında askerlerin yürüyüşlerinin gösterilmesi ile ünlenen Kim İl-sung Meydanı, paten kayan çocukların görüntüleri Kuzey Kore kanallarının ekranlarına yansıyor.Öte yandan Kuzey Kore Merkez Kanalı’nın son zamanlarda ekonomi haberlerine yoğunluk verdiği öğrenildi. Kanalda sık sık ülkenin ekonomik gelişimi üzerine haberler servis edildiği, yeni açılan fabrikaların görüntülerine daha çok yer verildiği görüldü.

“AMERİKALILARA KARŞI BİR DÜŞMANLIK YOK!”Kuzey Kore’yi son bir ayda ziyaret eden ABD vatandaşları da ülkeyi ziyaret ettiklerinde çok şaşırdıklarını ifade etti.

Güney Kore’nin YTN kanalına röportaj veren ABD vatandaşları, gezileri sırasında halkın gündeminde savaşın olmadığını gözlemlediklerini söyledi.

Kuzey Kore’yi ziyaret eden ABD vatandaşları, yerel halkın kendilerine beklemedikleri bir şekilde nazik davrandıklarını aktardı. Özellikle Kuzey Kore’de rehberlik yapan bir ABD vatandaşı ise, “Kuzey Kore halkının Amerikalılara karşı bir düşmanlığı yok!” diye konuştu.