Şırnak Yağmur Koleji Aile İçi İletişim Semineri Düzenledi

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji'nde, 'Aile İçi İletişimde Pozitif Ortamın Önemi' isimli bir seminer düzenledi.

Yağmur Koleji Konferans Salonu'ndaki seminere veliler ve eğitimciler büyük ilgi gösterdi. Şırnak Kent Merkezi'nde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Burç Yağmur Koleji, aile içi iletişim semineri düzenledi.

İzmir Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Pedagog Fatih Kalkınç'ın verdiği seminerde, anne-baba ve çocukların kendi aralarında kurdukları iletişimde dikkat etmeleri gereken noktalara değinildi. Başta öğrencilerin sınav kaygılarını yenme olmak üzere birçok konuda önemli bilgiler veren Kalkınç, çocukların eğitiminde başarı için velilerin ve özellikle babaların, aile içi iletişimde büyük bir rol oynadığını söyledi.

Uzman Fatih Kalkınç, "Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan vazgeçmesi ve başarıyı yakalamasının yolu, aile içi iletişimden geçiyor. Onlarla yakın temas kurup iletişim sağlarsak, hep olumlu yönlerini konuşursak ve sorumluluklar yüklersek özgüvenleri artacak, başarılı olma yolunda onlara büyük bir katkı sağlanacaktır. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız." dedi.

Fatih Kalkınç, daha sonra velileri sahneye davet ederek anlattıklarını uygulamalı olarak gösterdi. Renklerin etkilerinden kahvaltının önemine, çocuğun oyun ihtiyacından okuma alışkanlığı kazandırılmasına kadar birçok konuya değinen Kalkınç, daha sonra kitaplarını imzaladı .