Kuşadası Turizm Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Kuşadası ilçesinde Kaymakam Mustafa Ayhan başkanlığında sektör temsilcilerinin katılımıyla turizm koordinasyon toplantısı yapıldı.

İlçe Halk Kütüphanesi salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Esat Altungün, Türkiye Seyehat Acentaları Birliği Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği Başkanı Tacettin Özden, sektör temsilcileri, ilçe esnafı ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Çiçek, ilçedeki çevre temizliğinin yeterli düzeyde olmadığını belirterek, bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye genelindeki turizm geliri dağılımında adaletsizlik yaşandığını ileri süren Çiçek, "Kuşadası'nda 5 yıldızlı 400 yataklı bir tesis ile Antalya'da bulunan aynı derecede bir otel kıyaslandığı zaman Kuşadası'nda elde edilen cironun onların yıllık karı olduğu görülecektir" diye konuştu.

Sektör temsilcilerinden Tacettin Özden ise Kuşadası'nın cazibe merkezi haline gelebilmesi için çalışma yapılması gerektiğini, tesisleşme ve tanıtım hamlesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Kaymakam Ayhan da her ay düzenli olarak yapmayı planladıkları toplantılarda farklı konuları masaya yatırmayı düşündüklerini bildirerek, alınan kararların bağlayıcı olacağını söyledi.

Muhabir: İbrahim Uzun / Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA