Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: 'yerel Seçimler Yapılmasın'

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı,”Eğer Belediye Başkanları”nın hepsi iktidar partisinden olacaksa o halde yerel seçimlerin yapılmasına ne gerek var”dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: 'yerel Seçimler Yapılmasın'
Giresun'un Keşap ilçesi Belediye Başkanı Nihat Yılmaz'ın organizesinde Doğu Karadeniz'deki MHP'li belediye başkanları, Keşap ilçesinde bir otelde yapılan istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya katılan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, bazı açıklamalar yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Canlı, ”Önümüzde yerel seçimler var. Genelde de toplumda vurgulanmak istenen bir hadise var, bunu da basın yoluyla herkese duyurmak istiyorum. Ya eğer bu belediye başkanlarının hepsi iktidar partisinden olacaksa o zaman yerel seçimlerin yapılmasına ne gerek var? O zaman öyle ise anayasaya bir madde koyalım. Diyelim ki efendime söyleyeyim o günkü irade bir. Öyle ise yerel seçimlerin yapılmasına gerek yok. Merkez hükümet kimde ise bütün belediye başkanları o partiden olsun. Eğer Anayasa'nın özünde 5 yılda bir yerel seçimler yapılacaksa halk ne yapması lazım? Bir mutlaka siyasi iradesini ortaya koyması lazım. İki,o beldeyi en iyi şekilde yönetecek, temsil edecek ve en iyi hizmeti getirecek bireyleri ne yapması lazım? Ön plana çıkarması lazım. Onun için hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlük, demokrasi diyorsak şu iktidar partisi belediyesi olursa daha çok hizmet alır mantığını ne yapmamız lazım, elimizin tersi ile itmemiz. Bunları artık aşmamız lazım” dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz ise, ”Toplantımız Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki MHP belediye başkanlarını kapsayan bir toplantı. Bu toplantıdaki amacımız belediyeler arasındaki görüş alışverişini ve yaklaşan yerel seçimle ilgili seçim stratejisini yapmak. Ayrıca ülkemizde son günlerde yaşanan gündemlerle ilgili görüş alışverişini yapmak" diye konuştu

Yılmaz, ”Belediye başkanı arkadaşlarımızla alacağımız bir karar ile de bundan sonra her ay veya iki ayda bir başka ilde olmak kaydıyla bu toplantıyı yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA