Pire Metropoliti Serafim'in Atina'da Cami Yapımına Karşı Açtığı Dava Danıştay'da Görüldü

Pire Metropoliti Serafim'in, Atina'da cami yapımına karşı açtığı dava Danıştay'da görül

Danıştay, tarafların dinlenmesinin ardından kararı açıklamak üzere duruşmayı erteledi.

Pire Metropoliti Serafim ve 8 Yunan vatandaşı, hükümetin cami inşaatı kararının iptal edilmesi için Danıştay'a başvurmuştu. Serafik, başvurusunda, diğer argümanların yanı sıra cami inşası için bakanlar kurulu kararı değil cumhurbaşkanı kararnamesinin gerektigini de karşı çıkışına gerekçe olarak göstermişti.

Atina'da Votanikos bölgesindeki Elaiona semtinde Deniz Kuvvetleri'nin mülkiyetindeki eski bir yapının Müslümanlar için ibadet yerine dönüştürülmesi planlanıyor. Restorasyonundan sonra Atina'da yaşayan Müslümanlara tahsis edilecek yaklaşık 350 kişi kapasiteli binada minare bulunmayacağı belirtiliyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, ibadet yerinin 5 Yunan devlet memuru ile 2 Müslümandan oluşan bir heyet tarafından yönetileceği, imamın ise Eğitim Bakanlığı tarafından atanacağı ifade ediliyor.

Yunanistan'da, başkent Atina ve çevresinde yaşayan Müslümanların ibadetleri için bir caminin inşası ve mezarlık yapımı 13 yıldır gündemde. Parlamentonun karar alması ve kilisenin desteklemesine rağmen şu ana kadar bu konuda ilerleme kaydedilemedi.

Atina'da çoğu Afgan, Iraklı ve Pakistanlı 200 bin civarında Müslüman yaşıyor. İbadetlerini apartmanların bodrum katlarında ya da depolarda yerine getiren Müslümanlar, bayram namazlarını ise kendilerine tahsis edilen meydanlarda kılıyor.

Muhabir: Berire Paker

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA